Lībiņa-Egnere Saeimas namā tiekas ar Gruzijas tiesībsargu

(15.05.2013.)

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere trešdien, 15.maijā, Saeimas namā tikās ar Gruzijas tiesībsargu Uču Nanuašvili (Ucha Nanuashvili) un viņa vadīto delegāciju. Tikšanās laikā pārrunāta abu valstu divpusējā sadarbība.

Sveicot viesi Saeimā, I.Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka Latvija un Gruzija ir ciešas partneres un abas valstis vieno ne vien savstarpēja cieņa un sapratne, bet arī kopīgas intereses un dinamiska divpusējās sadarbības attīstība. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētājas biedre sacīja, ka Latvija kā Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalsts vienmēr ir atbalstījusi Gruzijas eiroatlantiskās integrācijas centienus. Savukārt U.Nanuašvili pateicās Latvijai par līdz šim izrādīto atbalstu Gruzijai ceļam uz dalību ES un NATO.

Saeimā izveidotā deputātu grupa sadarbībai ar Gruzijas parlamentāriešiem ir viena no skaitliski lielākajām – tajā darbojas 39 deputāti, un tas paver plašas iespējas vēl ciešākai abu valstu sadarbībai, sacīja I.Lībiņa-Egnere, atzīmējot, ka sadarbība starp Latvijas un Gruzijas parlamentu izveidojusies arī citā jomā – mūsu valsts parlamentārieši regulāri piedalās Gruzijas vēlēšanu novērošanas misijās.

Pusēm pārrunājot abu valstu divpusējās attiecības, Gruzijas tiesībsargs augstu vērtēja Latvijas reformu īstenošanas pieredzi. I.Lībiņa-Egnere apliecināja mūsu valsts gatavību turpināt Latvijas un Gruzijas pieredzes apmaiņas īstenošanu un akcentēja, ka Latvija ir apņēmības pilna arī turpmāk atbalstīt Gruzijas demokrātiskos centienus.

Pārrunājot aktuālo situāciju Gruzijā un tiesībsarga institūcijas lomu, kā arī galvenos izaicinājumus cilvēktiesību standartu uzlabošanas jomā Gruzijā, Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja likuma varas un tiesiskuma nozīmi demokrātisko sabiedrību attīstības procesā. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka tiesiskas valsts stūrakmeņi ir likuma varas un tiesu varas neatkarība, nodrošinot objektīvu un taisnīgu izmeklēšanu.

 

Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157633484341963/
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā