Lībiņa-Egnere sveic Gruzijas parlamentāriešus diplomātisko attiecību nodibināšanas 20.gadadienā

(11.03.2013.)

Latvija un Gruzija ir ciešas partneres, un abas valstis raksturo savstarpēja cieņa un sapratne, kopīgas intereses un dinamiska divpusējo attiecību attīstība. To Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere uzsvēra, pirmdien, 11.martā, Saeimas namā tiekoties ar Gruzijas parlamenta vicespīkeru Zurabu Abašidzi (Zurab Abashidze) un viņa vadīto delegāciju.

Sveicot viesi Saeimā, I.Lībiņa-Egnere pauda prieku par Gruzijas parlamenta vicespīkera uzņemšanu Saeimas namā zīmīgā dienā, atzīmējot, ka Latvijas un Gruzijas diplomātiskās attiecības tika nodibinātas tieši pirms 20 gadiem, 1993.gada 11.martā.

Saeimas priekšsēdētājas biedre norādīja, ka Latvija kā Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts vienmēr ir atbalstījusi Gruziju. Saeimas priekšsēdētājas biedre pauda gandarījumu, ka Gruzijas jaunā valdība un parlaments apņēmušies turpināt Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas ceļu un augstu novērtēja Gruzijas sasniegto progresu reformu procesā. I.Lībiņa-Egnere arī aicināja Gruziju palikt ES Austrumu partnerības valstu līderu vidū.

Starp abu valstu parlamentiem ir izveidojusies ļoti cieša sadarbība. To apliecina arī Saeimā izveidotā deputātu grupa sadarbībai ar Gruzijas parlamentu, kas skaitliski ir viena no lielākajām, sacīja I.Lībiņa-Engere un atzīmēja, ka tieši parlamentārajai sadarbībai Latvijas un Gruzijas divpusējās attiecībās vienmēr bijusi nozīmīga loma.

Tikšanās laikā pārrunāta arī Gruzijas iekšpolitikas attīstība. Saeimas priekšsēdētājas biedre sarunā akcentēja Gruzijas valdības un opozīcijas dialoga nozīmi. Gruzijas partneri sarunā atzina, ka augstu vērtē Latvijas reformu īstenošanas pieredzi. I.Lībiņa-Egnere pauda Latvijas gatavību dalīties šajā pieredzē arī turpmāk un vienlaikus uzsvēra – Latvija ir apņēmības pilna turpināt atbalstīt Gruzijas demokrātiskos centienus.

Gruzijas vicespīkers Latvijā uzturas ANO Attīstības programmas (UNDP) ietvaros, un vizītes mērķis ir iepazīties ar Latvijas administratīvi teritoriālās reformas un reģionālās varas stiprināšanas pieredzi, īstenojot Gruzijas valdības iecerētās reformas pašvaldību un reģionālās pārvaldības jomā. 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157632967944123/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=kKiIpvJEiS0

Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā