A.Klementjevs tiekas ar Armēnijas ārlietu ministra vietnieku

(23.01.2013.)

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs trešdien, 23.janvārī, Saeimas namā tikās ar Armēnijas Republikas ārlietu ministra vietnieku Zohrabu Mnatsakanjanu (Zohrab Mnatskanian). Tikšanās laikā pārrunātas iespējas veicināt abu valstu sadarbību ekonomikā un parlamentāro sadarbību.

Sveicot viesi Saeimā, A.Klementjevs Latvijas un Armēnijas attiecības raksturoja kā labas, vienlaikus uzsverot potenciālu to turpmākai izaugsmei, tostarp parlamentārā līmenī. Saeimas priekšsēdētājas biedrs kā iespēju politiskā dialoga paplašināšanai un ciešāku parlamentāro attiecību veicināšanai minēja iespējamo Latvijas parlamenta delegācijas vizīti Armēnijā tuvākajā laikā.

Savukārt Armēnijas ārlietu ministra vietnieks sacīja, ka abas valstis vieno ģeogrāfiskais tuvums un vēsture, un apliecināja Armēnijas interesi divpusējās sadarbības padziļināšanā un paplašināšanā, jo īpaši attiecībā uz Latvijas uzkrāto svarīgo pieredzi Eiropas Savienības tiesību aktu pārņemšanā. Vienlaikus Z.Mnatsakanjans uzsvēra, ka Latvijas parlamentāriešu vizīte Armēnijā būtu lieliska iespēja iepazīties ar Latvijas reformu pieredzi, apmainīties ar informāciju un vairot savstarpējo sapratni.

Puses bija vienisprātis, ka labs pamats veiksmīgam dialogam ir arī Latvijas un Armēnijas parlamentos izveidotās deputātu grupas sadarbībai ar otras valsts parlamentu, kā arī vizīšu apmaiņa. Šī gada maijā plānota Armēnijas Republikas Nacionālās Asamblejas priekšsēdētāja Hovika Abrahamjana (Hovik Abrahamian) vizīte Latvijā.

Tikšanās laikā pārrunāta arī Latvijas un Armēnijas ekonomiskā sadarbība. A.Klementjevs apliecināja mūsu valsts atvērtību Armēnijas investīcijām, atzīmējot, ka šobrīd tieši Armēnijas uzņēmēji ir vieni no lielākajiem Dienvidkaukāza valstu investoriem Latvijā.

Sarunā Saeimas priekšsēdētājas biedrs arī uzsvēra, ka Latvija atbalsta brīvu un godīgu vēlēšanu norisi un atzīmēja, ka arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentu Asamblejas Latvijas delegācijas pārstāvji plāno piedalīties šī gada februārī gaidāmo Armēnijas prezidenta vēlēšanu novērošanā.

Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157632593831098/
Video no tikšanās: https://www.youtube.com/watch?v=r5q1pDoF2Ww&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ&index=1
Izmantojot fotogrāfijas, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta!




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt