S.Āboltiņa ar Paragvajas vēstnieku pārrunā sadarbības perspektīvas

(30.10.2012.)

Lai arī Latvija un Paragvaja atrodas dažādos kontinentos un tās šķir Atlantijas okeāns, abas valstis var sasniegt būtisku sadarbības progresu, atzina Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, otrdien, 30.oktobrī, Latvijas parlamentā uzņemot Paragvajas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Raulu Florentīnu Antolu (Raul Florentin Antola).

„Latvija ir interesēta ciešākā sadarbībā ar Latīņamerikas valstīm gan Eiropas Savienības-Latīņamerikas dialoga ietvaros, gan veicinot divpusējo sadarbību ar reģiona valstīm politiskajā līmenī, ekonomikā, kultūrā un tūrismā,” vēstniekam atzina S.Āboltiņa.

Abu valstu attiecības ir draudzīgas un konstruktīvas, un tas ir labs pamats, lai būvētu turpmāko sadarbību, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. Šogad aprit 20 gadi kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas, un šis ir piemērots brīdis, lai paplašinātu ekonomiskos sakarus, bija vienisprātis abu valstu amatpersonas.

Latvija ir Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts ar stratēģiski izdevīgu ģeogrāfisko novietojumu, vēstniekam pauda S.Āboltiņa, uzsverot, ka sadarbības partneriem varam piedāvāt attīstītu ostu un transporta infrastruktūru. Patlaban Paragvaja ir piektais lielākais Latvijas tirdzniecības partneris Latīņamerikā, taču abu valstu savstarpējais tirdzniecības apgrozījums ir salīdzinoši neliels, šī gada pirmajā pusgadā sasniedzot 2,9 miljonus eiro.

Kā perspektīvu iespēju veicināt kontaktus starp abu valstu iedzīvotājiem Saeimas priekšsēdētāja minēja tūrismu un sadarbību kultūras jomā. Vēstnieka kadences laikā Rīga 2014.gadā kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu, un sagatavošanās darbi ir uzsākti jau patlaban. S.Āboltiņa aicināja vēstnieku arī apmeklēt Latvijas Nacionālo operu: „Mūsu operdziedātāji uzstājas Eiropas slavenākajos operas namos, un mēs ļoti lepojamies ar mūsu mākslinieku augstajiem sasniegumiem,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Tikšanās laikā vēstnieks iepazīstināja arī ar iekšpolitiskās situācijas attīstību un Paragvajas attiecībām ar reģiona valstīm.

R.Antola ir otrais darbam Latvijā nozīmētais Paragvajas vēstnieks. Pastāvīgi rezidē Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas:
https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157631887300653/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/watch?v=d3d5TicnItU&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ&index=1&feature=plcp
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde