Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs darba vizītē apmeklēs Uzbekistānu

(24.09.2012.)

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs no 25. līdz 29.septembrim uzturēsies darba vizītē Uzbekistānā, kur paredzētas vairākas divpusējās tikšanās ar Uzbekistānas parlamenta vadību un uzņēmēju pārstāvjiem.

Vizītes laikā A.Klementjevam plānotas tikšanās ar Uzbekistānas parlamenta Senāta priekšsēdētāju Ilgizaru Sobirovu un Likumdošanas palātas priekšsēdētāju Dilaru Tašmuhamedovu, Uzbekistānas Ārlietu ministrijas, Ārējo ekonomisko sakaru, investīciju un tirdzniecības ministrijas, Tirdzniecības un rūpniecības palātas pārstāvjiem, kā arī ar Uzbekistānas pašvaldību vadītājiem un uzņēmējiem.

Tāpat paredzēts parakstīt sadarbības memorandu starp abu valstu deputātu grupām. Sadarbības dokumentā tiek pausta pušu ieinteresētība sadarboties parlamentu un komisiju līmenī, pilnveidot abu valstu ekonomiskās, politiskās un tiesiskās attiecības, veicināt informācijas un viedokļu apmaiņu, kā arī pieredzi likumdošanas jomā.

A. Klementjevu vizītē pavadīs Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētāja Elīna Siliņa un Nacionālā attīstības plāna izstrādes un ieviešanas uzraudzības apakškomisijas priekšsēdētājs Raimonds Vējonis. Kopā ar delegāciju uz Uzbekistānu dosies arī pašvaldību un uzņēmēju delegācija, kurai plānota atsevišķa programma ar sadarbības partneriem.

Latvijas un Uzbekistānas divpusējās attiecības pēdējo gadu laikā raksturo aktīvs politiskais dialogs dažādos līmeņos un regulāra abu valstu amatpersonu vizīšu apmaiņa.

Saeimas priekšsēdētājas biedra vizīte Uzbekistānā tiek organizēta pēc Uzbekistānas parlamenta ielūguma, atbildot uz Likumdošanas palātas priekšsēdētāja vietnieka Borija Aļihanova vizīti Latvijā šī gada aprīlī.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā