Saeimā viesosies Uzbekistānas parlamenta priekšsēdētāja vietnieks

(30.03.2012.)

Vizītē Latvijā no 1. līdz 4.aprīlim uzturēsies Uzbekistānas Republikas parlamenta Likumdošanas palātas priekšsēdētāja vietnieks, Ekoloģijas un vides aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Borijs Alihanovs un viņa vadītā parlamentāriešu delegācija. 

Uzbekistānas parlamenta priekšsēdētāja vietnieks tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu un Saeimas priekšsēdētājas biedru Andreju Klementjevu. Tikšanos laikā plānots pārrunāt Latvijas un Uzbekistānas divpusējās attiecības, iespējas veicināt abu valstu ekonomisko sadarbību, kā arī Saeimas sadarbību ar Uzbekistānas parlamentu.

Saeimā ar Uzbekistānas parlamentāriešiem tiksies arī Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis un komisijas deputāti, kā arī Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs un Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Uzbekistānas parlamentu.

Tāpat Uzbekistānas parlamenta priekšsēdētāja vietniekam plānotas tikšanās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un Ārlietu ministrijā, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā un Latvijas Investīciju attīstības aģentūrā.

Vizītes ietvaros Uzbekistānas viesi arī apmeklēs Okupācijas muzeju.

Uzbekistānas delegāciju pārstāvēs arī Uzbekistānas parlamenta Senāta Budžeta un ekonomikas reformu komisijas priekšsēdētājs Abdurašids Altijevs un parlamenta Likumdošanas palātas Rūpniecības, celtniecības un tirdzniecības komisijas priekšsēdētājs Sobirs Žaborovs. 


Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kas nav akreditēti darbam Saeimā, tiek aicināti iepriekš pieteikties Saeimas Preses dienestā.
Par jautājumiem, kas saistīti ar vizītes norisi citās institūcijās un plašsaziņas līdzekļu akreditāciju tajās, lūdzam sazināties ar vizītes programmā norādītajām konkrētās institūcijas kontaktpersonām.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta