Solvita Āboltiņa Japānā apmeklē zemestrīces skarto reģionu

(07.03.2012.)

Godinot Lielās Austrumjapānas zemestrīces upurus, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa trešdien, 7.martā, oficiālās vizītes ietvaros Japānā apmeklēja vairākas pilsētas zemestrīces skartajā reģionā. S.Āboltiņas vizīte noris laikā, kad Japāna un visa pasaule piemin pirmo gadskārtu kopš Japānu skārusi traģēdija, kas prasīja tūkstošiem cilvēku dzīvību.

S.Āboltiņa nolika ziedus zemestrīces upuru piemiņas vietās Natori pilsētā. Viena no pilsētas daļām – Juriage - gandrīz pilnībā tika nopostīta 2011.gada Austrumjapānas zemestrīces izraisītajā milzu cunami vilnī.

Pēc ziedu nolikšanas Saeimas priekšsēdētāja apmeklēja arī netālu esošo Matsušimas pilsētu, kur tikās ar pilsētas mēru Tateo Ohaši (Tateo Ohashi). „Ir pašsaprotami vizītes ietvaros apmeklēt katastrofas skartās vietas, lai godinātu upuru piemiņu un vēlētu panākumus drīzā reģiona atjaunošanā,” sarunā ar Matsušimas pilsētas mēru teica Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa sarunā pauda apbrīnu par japāņu tautas spēku, apņēmību un vienotību, ar kādu tā pārvar zemestrīces radītās sekas. Saeimas priekšsēdētāja izteica pārliecību, ka Japāna pēc šī notikuma kļūs tikai vēl spēcīgāka, jo šādas traģēdijas tautu vieno un ļauj konsolidēt nacionālos resursus.

Saeimas priekšsēdētāja ir pirmā Latvijas augstākā amatpersona, kas apmeklējusi pagājušā gada Japānas zemestrīces skarto reģionu.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pēc Japānas parlamenta Augšpalātas prezidenta Kendži Hiratas (Kenji Hirata) ielūguma no 3.marta līdz 9.martam oficiālā vizītē apmeklē Japānu. Vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētāja tiekas ar Viņa Imperiālo Augstību Japānas troņmantnieku princi Naruhito (Naruhito), Japānas parlamenta Augšpalātas prezidentu Kendži Hiratu un parlamenta Apakšpalātas prezidentu Takahiro Jokomiči (Takahiro Yokomichi), Japānas ekonomikas, tirdzniecības un industrijas ministru Jukijo Edano (Yukio Edano), kā arī Latvijas-Japānas sadraudzības biedrības pārstāvjiem.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt