Saeimā viesojas Nīderlandes, Austrijas un Ukrainas vēstnieki

(22.11.2011.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks otrdien, 22.novembrī, tiekoties ar Nīderlandes, Austrijas un Ukrainas vēstniekiem, pārrunāja iespējas stiprināt valstu ekonomisko sadarbību, kā arī parlamentāros kontaktus.

Sarunā ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Anatoliju Oļeiniku (Anatoliy Oliynyk) akcentēts abu valstu ekonomiskās sadarbības potenciāls. Vēstnieks rosināja apsvērt iespēju Latvijai iepirkt elektroenerģiju no Ukrainas. Tāpat vēstnieks piedāvāja Latvijai nākotnē izmantot konteinervilciena „Zubr” sniegtās iespējas nogādāt kravas līdz Ukrainas ostām pie Melnās jūras.

R.Ražuks sarunā atzīmēja, ka Latvijas un Ukrainas ekonomiskajai sadarbībai ir labs izaugsmes potenciāls, kuru Latvija ir ieinteresēta izmantot. Tāpat mūsu valsts gatava atbalstīt demokrātisko procesu attīstību Ukrainā, apliecināja Ārlietu komisijas priekšsēdētājs.   

Ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas R.Ražuks šodien pārrunāja arī ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jurianu Krāku (Jurriaan Kraak). Komisijas priekšsēdētājs sarunā kā prioritāti akcentēja nepieciešamību abu valstu labās divpusējās attiecības izmantot jaunu biznesa kontaktu radīšanai, tā sniedzot pienesumu Latvijas tautsaimniecības attīstībai.

Savukārt Austrijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Štefans Pēringers (Stefan Pehringer) sarunā ar R.Ražuku kā perspektīvu nozari Latvijas un Austrijas ekonomiskajā sadarbībā minēja atjaunojamās enerģijas sektoru.

Vēstnieks pauda viedokli, ka Austrijas iedzīvotāji diezgan labi zina Latvijas izcilos mūziķus un operas māksliniekus. Sniedzot visu nepieciešamo informāciju par Latvijas piedāvātajām biznesa attīstības iespējām, par Latviju vēl vairāk ieinteresēsies arī austriešu investori, sarunas gaitā bija vienisprātis amatpersonas.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157628093934253/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā