Kalniņa-Lukaševica sarunā ar Francijas vēstnieci akcentē Latvijas nostāju ES daudzgadu budžeta veidošanā

(03.11.2011.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica, tiekoties ar Francijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Šantālu Puarē (Chantal Poiret), akcentēja Latvijas pozīciju sarunās par Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetu 2014.-2020.gadam, kā arī pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar gatavošanos Latvijas prezidentūrai ES.

Sarunā ar vēstnieci komisijas priekšsēdētāja skaidroja Latvijas nostāju par nepieciešamību nodrošināt kohēzijas finansējumu 2014.-2020.gada periodā vismaz līdzšinējā līmenī, kā arī nepieciešamību īstenot godīgus un vienlīdzīgus konkurences nosacījumus Latvijas lauksaimniekiem Eiropas tirgū.

Z.Kalniņa-Lukaševica pateicās par Francijas vēstniecības ieguldījumu, šī gada septembrī parakstot memorandu par daudzgadīgu franču valodas apmācības programmu Latvijas valsts pārvaldes iestādēs. Memorands noslēgts uz trim gadiem, un tas paredz nodrošināt pakāpenisku franču valodas apmācību 300 mūsu valsts ierēdņiem. 

„Noslēgtā vienošanās par franču valodas apguvi ir ļoti nozīmīga,” atzīmē Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja. „Īpaši būtiski tas ir, gatavojoties Latvijas prezidentūras pusgadam Eiropas Savienībā. Prezidentūras laikā Latvijai būs jāvada vairāk nekā divsimt ekspertu darba grupas, un franču valoda līdzās angļu un vācu valodām ir viena no to darba valodām,” pauž Z.Kalniņa-Lukaševica.

Savukārt, pārrunājot iespējas veicināt Latvijas un Francijas ekonomisko sadarbību, vēstniece iepazīstināja ar plānotajiem pasākumiem Francijas investīciju piesaistē Latvijā. Komisijas priekšsēdētāja apliecināja Latvijas atvērtību Francijas uzņēmumu investīcijām, it īpaši nozarēs ar augstu pievienoto vērtību. 


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas:
https://www.flickr.com/photos/saeima/6308714128/in/set-72157627917447463/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde