Andrejs Klementjevs sveic pirmo Latvijā akreditēto Nikaragvas vēstnieku

(25.10.2011.)

„Esmu gandarīts, ka Nikaragva ir nozīmējusi pirmo vēstnieku savas valsts pārstāvēšanai Latvijā,” otrdien, 25.oktobrī, iepazīšanās vizītē tiekoties ar Nikaragvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Rikardo Hose Alvarado Nogueru (Ricardo José Alvarado Noguera), sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs pateicās Nikaragvai, ka tā bija viena no pirmajām Latīņamerikas valstīm, kas pirms 20 gadiem atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu.

A.Klementjevs uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta ciešākā sadarbībā ar Latīņamerikas valstīm un pauda cerību, ka līdz ar vēstnieka akreditēšanu Nikaragva un Latvija atradīs daudzas kopīgas tēmas un saskarsmes punktus, jo līdz šim sadarbība ekonomikā, politikā un tūrismā nav bijusi īpaši aktīva.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs atzinīgi novērtēja veiksmīgi noslēgtās sarunas par Eiropas Savienības un Nikaragvas Asociācijas līgumu, uzsverot, ka tā ratifikācija būs būtisks stimuls savstarpējam tirdzniecības un investīciju pieaugumam.

Būtisku pienesumu abu valstu tirdzniecības apjoma pieaugumam var nest preču tranzīts cauri Latvijas ostām, sacīja A.Klementjevs, kā piemēru minot jau veiksmīgi uzsākto Krievijā ražoto automašīnu eksportu caur Rīgas Tirdzniecības ostu uz Nikaragvu.

Nikaragvas vēstnieks sacīja, ka atrodas šeit, jo viņa valsts apbrīno Latviju un vēlas izvērst sadarbību visās jomās. Viņš aicināja gan Latvijas amatpersonas, gan iedzīvotājus apmeklēt Nikaragvu, lai tuvāk iepazītu šo valsti un tās sniegtās iespējas tūrismā, kultūrā un ekonomikā. Amatpersonas bija vienisprātis, ka viens no faktoriem, kas varētu veicināt tūristu apmaiņu, ir abpusēji izdevīgais bezvīzu režīms.

R.Noguera atzīmēja, ka jau pirms nozīmēšanas šajā amatā ir apmeklējis Latviju un patiesi iemīlējis šo valsti, tādēļ darīs visu, kas ir viņa spēkos, lai stiprinātu abu valstu attiecības.

Rikardo Hose Alvarado Noguera ir pirmais Latvijā akreditētais Nikaragvas vēstnieks, pastāvīgi rezidē Helsinkos. Viņš ir savas valsts diplomātiskais pārstāvis arī Somijā, Dānijā, Īrijā, Igaunijā un Lietuvā.

Latvijas un Nikaragvas diplomātiskās attiecības nodibinātas 1994.gadā.

 


Fotogrāfijas no tikšanās:
https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157627849872121/with/6279838496/
Izmantojot fotogrāfijas, atsauce uz Saeimu obligāta.

Piektdien, 29.martā