Imants Lieģis sarunā ar ES komisāru akcentēs Latvijas nostāju par kohēzijas un lauksaimniecības finansējumu

(01.06.2011.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis ceturtdien, 2.jūnijā, tiekoties ar Eiropas Savienības (ES) Budžeta un finanšu plānošanas komisāru Janušu Levandovski (Janusz Lewandowski) uzsvērs Latvijas nostāju par ES kohēzijas finansējumu un lauksaimniecības tiešmaksājumiem.

„Jau jūnija beigās Eiropas Komisija dalībvalstis iepazīstinās ar Eiropas Savienības jaunā daudzgadu budžeta no 2014. līdz 2020.gadam aprisēm. Tādēļ plānotā tikšanās ar budžeta komisāru Levandovski būs laba iespēja atkārtoti iepazīstināt ar Latvijas redzējumu par Eiropas Savienības daudzgadu budžeta veidošanas principiem,” norāda I.Lieģis.

„Sarunā īpaši akcentēšu mūsu valsts nostāju par Eiropas Savienības kohēzijas politiku. Latvijas nostāja šajā jautājumā paliek nemainīga – mūsu valstij paredzētajam kohēzijas finansējumam nākotnē vajadzētu saglabāties līdzšinējā apmērā. Komisāram arī uzsvēršu, ka kohēzijas politikas mērķim arī turpmāk jābūt atšķirību izlīdzināšanai starp mazāk attīstītajām un bagātajām dalībvalstīm. Ņemot vērā, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts joprojām ir stipri zem Eiropas Savienības vidējā rādītāja, tieši kohēzijas finansējumam ir ļoti liela nozīme mūsu valsts tautsaimniecības attīstīšanā,” pauž komisijas priekšsēdētājs.

Tāpat sarunā plānots pārrunāt ES kopējās lauksamniecības politikas nākotni. „Šajā jautājumā komisāram atgādināšu Latvijas nostāju par taisnīgas tiešmaksājumu politikas ieviešanu. Saņemot daudzkārt mazākus lauksaimniecības maksājumus, tiek būtiski mazināta mūsu valsts zemnieku konkurētspēja vienotajā Eiropas tirgū. Latvijas mērķis ir taisnīgu tiešmaksājumu ieviešana,” uzsver I.Lieģis.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde