Imants Lieģis: Lielbritānijas parlamentā tiks dibināta deputātu grupa sadarbībai ar Latvijas parlamentu

(25.03.2011.)

Apvienotās Karalistes parlamentā maijā plānots izveidot deputātu grupu sadarbībai ar Latvijas parlamentu. Par to piektdien, 25.martā, vizītes laikā Londonā ar britu parlamentāriešiem vienojies Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Lielbritānijas parlamentu vadītājs, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis.

Sadarbības grupas izveidi uzņēmies Pārstāvju palātas deputāts no Konservatīvās partijas Kristofers Pinčers (Christopher Pincher). Sadarbības grupā ar Latvijas parlamentu būs pārstāvēti gan Lordu palātas, gan Pārstāvju palātas deputāti.

„Patiess gandarījums, ka par sadarbību ar Latviju interesi izrādījuši vairāki britu parlamentārieši, un jau maijā iecerēts dibināt sadarbības grupu,” norāda I.Lieģis. „Arī Lielbritānijas parlamentā, līdzīgi kā Saeimā, ievēlēts daudz jaunu deputātu. Tādēļ sadarbības grupas izveide stiprinās abu valstu parlamentāros kontaktus un veicinās britu parlamentāriešu informētību par Latviju,” uzsver I.Lieģis, par aktīvu iesaisti īpaši pateicoties Latvijas vēstniekam Apvienotajā Karalistē Eduardam Stiprajam.

Tiekoties ar Pārstāvju palātas deputātu K.Pinčeru, kā arī Lordu palātas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju lordu Džonu Roperu (Lord John Roper), I.Lieģis pārrunāja arī aktuālos Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumus, tostarp situāciju Lībijā un patlaban Briselē notiekošās Eiropadomes sanāksmes norisi.

Tāpat I.Lieģis šodien Londonā uzstāsies drošības jautājumiem veltītā konferencē, kur runās par pretraķešu aizsardzības sistēmas izveidi Eiropā.      

Piektdien, 29.martā