Solvita Āboltiņa: Latvijai ir būtiska attiecību stiprināšana ar Indiju

(07.12.2010.)
VideoGalerija

Latvijas sadarbībai ar Indiju politiskajā līmenī, ekonomikā un kultūras jomā ir jākļūst arvien dinamiskākai. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra otrdien, 7.decembrī, tiekoties ar Indijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ašoku Sadžanharu (Ashok Sajjanhar), kurš Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

„Latvijas un Indijas politiskās attiecības veidojušās aktīvas un konstruktīvas. Ne mazāk būtiska ir arī jaunu ekonomisko kontaktu veidošana ar Indiju, kā arī sadarbības veicināšana kultūras un izglītības jomā,” teica Saeimas priekšsēdētāja.

Abu valstu ekonomiskās sadarbības veicināšanā pozitīvu ieguldījumu sniedza arī šā gada februārī parakstītais Latvijas un Indijas līgums par investīciju veicināšanu un aizsardzību. Latvijas puse ir ieinteresēta parakstīt arī nozīmīgo konvenciju par dubulto neaplikšanu ar nodokļiem, apliecināja Saeimas priekšsēdētāja.

Arī vēstnieks sarunā abu valstu attiecības raksturoja kā aktīvas, ar labu izaugsmes potenciālu ekonomikā, izglītībā un kultūrā. Tāpat Indijai būtiska ir sadarbības stiprināšana ar Latviju parlamentārajā līmenī, veidojot aktīvus kontaktus gan parlamentu komisiju, gan deputātu sadarbības grupu līmenī, teica vēstnieks.

Pārrunājot abu valstu kontaktus kultūras un izglītības jomās, Saeimas priekšsēdētāja kā labu sadarbības piemēru minēja Latvijā iecerētos pasākumus rakstnieka Rabindranata Tagores 150.dzimšanas dienas atcerei. „Tagore ir Latvijā labi zināms un daudz tulkots dzejnieks. Viņš ir viens no daudzajiem tiltiem, kas kultūras jomā vieno mūsu valstis,” teica S.Āboltiņa.

Kā citu labu sadarbības virzienu Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja augstāko izglītību. Jau patlaban Latvijā medicīnu studē jaunieši no Indijas un šai sadarbības jomai ir labas izaugsmes iespējas, pauda S.Āboltiņa     


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625422842435/with/5241026912/
Video pieejams: https://www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/1/aQnLYKUpNE4
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā