Ojārs Kalniņš: jāveicina ekonomiskā sadarbība ar Japānu

(03.12.2010.)

Latvijas un Japānas ekonomiskajā sadarbībā joprojām ir daudz neizmantota potenciāla, kas var dot labu pienesumu mūsu valsts tautsaimniecības attīstībā. Tādēļ mums jāmeklē jaunas iespējas, kā attīstīt abu valstu ekonomiskos kontaktus. To Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš uzsvēra piektdien, 3.decembrī, tiekoties ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Takaši Osanai (Takashi Osanai).

„Ir nepieciešams meklēt jaunas iespējas, kā savest kopā abu valstu uzņēmējus un padarīt aktīvāku Japānas un Latvijas ekonomisko sadarbību,” pauda O.Kalniņš. Savukārt vēstnieks apliecināja Japānas uzņēmēju interesi veidot jaunus biznesa kontaktus ar Latviju, piemēram, farmācijas un kokapstrādes jomā.

Sarunas gaitā komisijas priekšsēdētājs atzinīgi vērtēja Japānas vēstniecības lielo ieguldījumu abu valstu kultūras sakaru veicināšanā. „Tieši kultūra ir tā joma, kas visvairāk uzrunā sabiedrību un tuvina tautas. Japānas vēstniecība pēdējo gadu laikā ir daudz darījusi, lai iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar japāņu kultūru, tostarp, organizējusi koncertus un Latvijas un Honkongas kopražojuma filmas „Amaya” pirmizrādi Rīgā,” teica O.Kalniņš.

Pārrunājot abu valstu parlamentāros kontaktus, O.Kalniņš darīja zināmu, ka 2.decembrī Saeimā izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Japānas parlamentu, kas ļaus veidot aktīvu sadarbību ar Japānas parlamentāriešiem.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625519213600/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā