Solvita Āboltiņa tiekas ar Vācijas landtāga deputātiem

(15.10.2010.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa piektdien, 15.oktobrī, tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes parlamenta deputātu delegāciju. Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības, kā arī Saeimas vēlēšanu rezultātu ietekme uz abu valstu turpmāko sadarbību.

Sveicot viesus Saeimā, S.Āboltiņa norādīja, ka Vācijas parlamentārieši kļuvuši par ļoti labiem Latvijas draugiem. Saeimas priekšsēdētāja biedre īpaši uzsvēra Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes parlamenta lomu Latvijas pirmsiestāšanās sarunās Eiropas Savienībā un pateicās par izrādīto atbalstu.

Viņa akcentēja Latvijas un Vācijas lieliskās attiecībās un atzina, ka arī pēc jaunās valdības izveides tiks turpināts līdzšinējais sadarbības kurss. Abu valstu teicamās attiecības akcentēja arī Vācijas landtāga deputāts Verners Jostmeiers (Werner Jostmeier). Viņš pateicās Saeimas priekšsēdētāja biedrei par deputātu grupas sadarbībai ar Vācijas parlamentu vadīšanu un pauda cerību, ka tikpat cieša sadarbība tiks turpināta arī 10.Saeimā.

Jau šovakar Vācijas landtāga deputātiem plānota futbola spēle ar Saeimas deputātu komandu. Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāja biedri, viesi uzsvēra, ka, lai kurš arī uzvarētu šī vakara spēlē, Latvijas parlamentārieši vienmēr būs gaidīti ciemiņi Diseldorfā, kur atrodas Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes landtāgs.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625168849722/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/0/jh9m3acHBwc 
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt