Solvita Āboltiņa tiekas ar Izraēlas vēstnieku

(18.08.2010.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa trešdien, 18.augustā, tikās ar Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Henu Ivri Apteru (Chen Ivri Apter), kurš bija ieradies atvadu vizītē. 

„Ceru, ka šo posteni atstājat ar labi padarīta darba sajūtu. Jūsu darbības laikā abu valstu attiecībās ir noticis daudz pozitīva, tostarp Rīgas Sinagogas atjaunošana un vairākas augsta līmeņa amatpersonu vizītes,” sveicot vēstnieku Latvijas parlamentā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedre. 

S.Āboltiņa pauda pārliecību, ka arī nākamā Saeimas sasaukuma laikā abu parlamentu sadarbība būs auglīga, un izteica cerību, ka tuvākajā laikā būs iespējama vizīšu apmaiņa gan parlamentu vadītāju, gan deputātu grupu līmenī. Saeimas priekšsēdētāja biedre vēstniekam nodeva Izraēlas parlamenta Kneseta prezidentam adresētu ielūgumu apmeklēt Latviju. 

Izraēlas vēstnieks apliecināja, ka abu valstu attiecības ir labas un konstruktīvas visos līmeņos, un pauda gandarījumu par Latvijā nostrādāto laiku.

Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka Latvijai un Izraēlai ir svarīgi aktivizēt sadarbību ekonomikas jomā, izmantojot līdz šim nerealizēto uzņēmējdarbības potenciālu. H.Apters uzsvēra, ka pirmie būtiskie soļi ekonomisko attiecību stiprināšanā jau sperti, piemēram, šogad Telavivā organizējot semināru, kurā vairāk nekā 50 Izraēlas uzņēmēji iepazinās ar uzņēmējdarbības perspektīvām Baltijas reģionā. 

Pērn abu valstu tirdzniecības apgrozījums veidoja aptuveni 19 miljonus eiro, no kuriem Latvijas eksports uz Izraēlu pārsniedza 11 miljonus, bet mūsu valstī no Izraēlas ievestas preces nepilnu 8 miljonu eiro apmērā.

Noslēgumā S.Āboltiņa vēlreiz pateicās vēstniekam par Latvijā paveikto, uzsverot, ka mūsu parlamenta durvis viņam vienmēr būs atvērtas. 

Hens Ivri Apters kopš 2006.gada bija Izraēlas diplomātiskais pārstāvis Latvijā un Lietuvā. Iepriekš strādājis dažādos amatos Izraēlas premjerministra birojā un Ārlietu ministrijā, kā arī savas valsts vēstniecībās Brazīlijā un Kanādā.  


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624751411646
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/u/0/PVRFqBSr3lc
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests
Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde