Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar jauno Vācijas vēstnieku (foto)

(16.08.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pirmdien, 16.augustā, tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Klausu Burkhartu (Klaus Burkhardt), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Latvijas un Vācijas attiecības ir ļoti ciešas un labas, sveicot vēstnieku Saeimā, teica G.Daudze. „Mūsu valstis vieno ciešas vēstures un kultūras saites. Abu valstu attiecības ir lieliskas, un būtiski ir tās vēl vairāk stiprināt un attīstīt,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs. Kā īpaši nozīmīgu G.Daudze akcentēja ekonomisko kontaktu veicināšanu starp Latviju un Vāciju, jo šai sadarbības jomai ir liels attīstības potenciāls.

Savukārt vēstnieks pauda gandarījumu par iespēju sākt darbu tieši Latvijā, kurai ar Vāciju ir kopīgs vēstures un kultūras mantojums. K.Burkharts uzsvēra tūrisma sakaru veicināšanas nozīmi abu valstu sadarbībā. Īpaši būtiski tas būs 2014.gadā, kad Latvijas galvaspilsēta Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, sacīja vēstnieks.

Puses arī uzsvēra parlamentārās sadarbības būtisko lomu Latvijas un Vācijas divpusējo kontaktu nostiprināšanā. Saeimā ne tikai darbojas deputātu grupa sadarbībai ar Vācijas parlamentu, bet Saeima arī aktīvi iesaistījusies Bundestāga rīkotajā Starptautiskās parlamentu stipendijas programmā. Jau šī gada septembrī šīs programmas ietvaros divi vācu jaunieši stažēsies Latvijas parlamentā, atzīmēja Saeimas priekšsēdētājs.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624611384827/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/02GcwMYJkAA
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā