Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs tiekas ar Moldovas vēstnieku

(09.08.2010.)

Latvijas un Moldovas pārstāvju sadarbība ir aktīva un produktīva gan parlamentu, gan izpildvaras līmenī. To pirmdien, 9.augustā, tiekoties ar Moldovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eduardu Meļņiku (Eduard Melnic), uzsvēra Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

„Moldova ir draugs, kurš patlaban iet pa mums labi zināmu ceļu, kurā mēs varam sniegt savu palīdzību,” teica Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs. A.Bērziņš uzsvēra, ka sadarbība ar Moldovu ir viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm un mūsu valsts ir gatava arī turpmāk sniegt atbalstu Moldovas eirointegrācijas ceļā. A.Bērziņš arī pateicās vēstniekam E.Meļņikam, kurš beidz pildīt savus pienākumus Latvijā, par sniegto personīgo ieguldījumu šīs sadarbības veicināšanā.

E.Meļņiks sarunas gaitā atzina, ka Latviju atstās ar labi padarīta darba sajūtu un pateicās par Latvijas parlamenta, valdības un citu valsts pārvaldes institūciju sniegto atbalstu Moldovas reformu procesā. „Moldovai ir daudz ko mācīties no Latvijas - gan paveikto reformu, gan patriotisma ziņā,” atzina vēstnieks.

Puses pauda gandarījumu par pagājušajā nedēļā parakstīto Saeimas Kancelejas un Moldovas parlamenta administrācijas saprašanās memorandu. Vienošanās par atbalstu Moldovas parlamenta administrācijas kapacitātes stiprināšanā paredz, ka šīs valsts parlamenta darbinieki turpmāk mācību vizītēs, semināros un konferencēs regulāri iepazīsies ar Saeimas pieredzi eirointegrācijas reformu procesā.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624685482516/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/_F3JG1ke4f4
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā