Solvita Āboltiņa tiekas ar Maķedonijas vēstnieku (foto)

(22.06.2010.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa otrdien, 22.jūnijā, tikās ar Maķedonijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Fatmiru Dželadini (Fatmir Xheladini), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijas reformu pieredze Maķedonijai ir īpaši noderīga tās ceļā uz dalību Eiropas Savienībā (ES) un NATO. „Latvija ir gatava nodot savu pieredzi valstīm, kuras vēl tikai iet savu eiroatlantiskās integrācijas ceļu,” teica Saeimas priekšsēdētāja biedre, aicinot izmantot Saeimas Eiropas lietu komisijas, kā arī citu komisiju uzkrāto pieredzi darbā ar ES jautājumiem.

Arī Maķedonijas vēstnieks apliecināja savas valsts ieinteresētību pirmsiestāšanās pieredzes pārņemšanā. „Man ir prieks sākt darbu Latvijā - valstī, kurai ir laba izpratne par Maķedonijas centieniem pievienoties eiroatlantiskajām struktūrām un kurai turklāt šajā jautājumā ir arī laba pieredze,” uzsvēra F.Dželadini.

Pārrunājot abu valstu ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas, S.Āboltiņa pauda cerību, ka par labu impulsu kalpos drīzumā gaidāmā Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīte Maķedonijā.

Saeimas priekšsēdētāja biedre sarunā arī akcentēja kultūras sakaru stiprināšanas nozīmi abu valstu attiecībās. „Domāju, ka maz latviešu zina, ka Maķedonija ir Mātes Terēzes dzimtene. Savukārt Maķedonijā ir maz informācijas par Latvijas lieliskajiem operdziedātājiem un mūziķiem,” teica S.Āboltiņa.

Ar jauno Maķedonijas vēstnieku šodien tikās arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Maķedonikas parlamentu priekšsēdētāja Silva Bendrāte. Tikšanās laikā pārrunāta abu valstu parlamentārā sadarbība, kā arī ekonomisko kontaktu veicināšanas iespējas.      


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624206626997
Video no tikšanās pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/AJOxqt2xtjQ
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt