Saeimas Ārlietu komisijas deputāti vizītē apmeklēs Ķīnu

(23.04.2010.)

Saeimas Ārlietu komisijas deputāti dosies vizītē uz Ķīnu, lai veicinātu ekonomisko sadarbību un politiskos kontaktus ar šo Āzijas valsti.

„Uz Ķīnu dodamies pēc Ķīnas parlamenta Ārlietu komisijas uzaicinājuma,” skaidro komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš. „Ķīna ir viens no varenākajiem spēlētājiem ne tikai globālajā politiskā, bet arī pasaules ekonomikā. Tādēļ, tiekoties ar Ķīnas politiķiem un ierēdņiem, īpašu uzmanību pievērsīsim jaunu ekonomisko kontaktu veidošanai, it īpaši Ķīnas eksporta tranzīta un investīciju piesaistes jomā,” norāda A.Bērziņš.

Vizītē Ķīnā no 24. līdz 29.aprīlim uzturēsies Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC), komisijas priekšsēdētāja biedrs Jānis Eglītis (TP), kā arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Ķīnas parlamentu priekšsēdētāja Ērika Zommere (TP).

Pekinā Saeimas delegācija tiksies ar Ķīnas Nacionālā Tautas kongresa vicepriekšsēdētāju Dzjanu Šušenu (Jiang Shusheng), Ķīnas Nacionālā Tautas kongresa Ārlietu komisijas locekli, Latvijas ? Ķīnas sadarbības grupas priekšsēdētāju Ma Veņpu (Ma Wenpu), kā arī Ķīnas Nacionālā Tautas kongresa Finanšu komitejas priekšsēdētāja vietnieku Hao Žujuiu  (Hao Ruyu).

Tāpat Saeimas deputāti tiksies ar Ķīnas Ārlietu ministrijas amatpersonām un piedalīsies diskusijā Ķīnas Sociālo zinātņu akadēmijā. Latvijas parlamentārieši vizītes laikā apmeklēs arī Šanhaju, kur aplūkos Latvijas paviljonu izstādē Expo 2010, kā arī tiksies ar vietējām amatpersonām. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt