Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze oficiālā vizītē apmeklēs Slovēniju

(02.02.2010.)
Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze no 2. līdz 5.februārim oficiālā vizītē apmeklēs Slovēnijas Republiku. Saeimas priekšsēdētājs vizītē dosies pēc Slovēnijas Nacionālās asamblejas prezidenta Pavela Gantara (Pavel Gantar) ielūguma. 

Vizītes laikā plānots pārrunāt abu valstu divpusējās attiecības, ekonomisko sadarbību, aktuālos Eiropas Savienības un drošības politikas jautājumus, kā arī transatlantiskās attiecības un reģionālos jautājumus. 

„Latvija un Slovēnija ir labi sadarbības partneri Eiropas Savienībā un NATO. Starp abām valstīm ir izveidojies veiksmīgs un konstruktīvs dialogs politiskā līmenī, kas ir jāizmanto, lai attīstītu sadarbību citās jomās. Īpaša uzmanība jāvelta ekonomisko attiecību intensificēšanai, jo sadarbības potenciāls mūsu valstīm ir. Slovēnija bija pirmā no jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kurai bija jāuzņemas prezidējošās valsts loma. Latviju interesē Slovēnijas pieredze - kā maza valsts ar ierobežotiem administratīvajiem resursiem spēj nodrošināt efektīvu prezidentūru Eiropas Savienībā,” norāda G.Daudze.

Ļubļanā G.Daudzem paredzēta tikšanās ar Nacionālās asamblejas prezidentu P.Gantaru, parlamenta Eiropas Savienības lietu komisijas un Ārlietu komisijas deputātiem, Slovēnijas ārlietu ministru Samuelu Žbogaru (Samuel Žbogar), kā arī parlamentā pārstāvēto politisko spēku pārstāvjiem.
  
Saeimas priekšsēdētājs plāno apmeklēt farmācijas uzņēmumu „Krka”, kā arī Bledas pilsētu. 

Slovēnijas Nacionālās asamblejas prezidents Pavels Gantars Latviju oficiālā vizītē apmeklēja 2009.gada maijā. Iepriekšējā Saeimas priekšsēdētāja vizīte Slovēnijas Republikā bija 1999.gadā. 



Saeimas Preses dienests
Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde