Ināra Mūrniece sarunā ar Vjetnamas viceprezidenti uzsver ekonomiskās sadarbības potenciālu

(20.10.2017.)

Vjetnama jau šobrīd ir Latvijas nozīmīgākais ekonomiskās sadarbības partneris Dienvidāzijā. Tagad, kad parakstīts līgums par dubultās nodokļu uzlikšanas novēršanu, abu valstu uzņēmējiem paplašinās iespējas izmantot tirdzniecības sadarbības potenciālu. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, piektdien, 20.oktobrī, parlamentā tiekoties ar Vjetnamas Sociālistiskās Republikas viceprezidenti Danu Thingokthiņu (Dang Thi Ngoc Thinh).

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu, ka Latvijas uzņēmēji, kas strādā informācijas tehnoloģiju un kokapstrādes jomā, jau veiksmīgi apguvuši arī Vjetnamas tirgū. Interesi to apgūt izrādījuši arī mūsu valsts farmācijas un pārtikas ražotāji, sacīja I.Mūrniece.

Aktuāls jautājums Latvijas un Vjetnamas divpusējās attiecībās ir nelegālā migrācija. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra Latvijas interesi kopīgiem spēkiem cīnīties pret šo problēmu, akcentējot, ka Valsts robežsardze ir ļoti ieinteresēta sadarboties ar Vjetnamas Imigrācijas dienestu.

D.Thingokthiņa apliecināja, ka Vjetnama neatbalsta nelegālo migrāciju, un pauda gatavību turpināt sarunas ar Latviju par Readmisijas līgumu.

 

Tikšanās fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157687548480340
Video: https://www.youtube.com/watch?v=vBMx5iQtHXQ
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde