Ināra Mūrniece LPS kongresā: pašvaldību deputātu uzdevums ir lokālās vajadzības salāgot ar valsts prioritātēm

(18.08.2017.)

“Jūs veidojat mūsu Latviju visi kopā! Jūs to diendienā lolojat un kopjat pa gabaliņam vien – lai Latvija kļūtu arvien skaistāka, sakoptāka, lai dzīve kļūtu labāka. Jūs ikvienu procesu valstī sajūtat vistiešāk un visātrāk. Jūs redzat katra atsevišķa cilvēka priecīgos un sarežģītos brīžus – sadzīvē, darbā, skolā, ģimenē.” To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, piektdien, 18.augustā, uzrunājot klātesošos Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 28.kongresā Alūksnē.

Vienlaikus I.Mūrniece norādīja, ka “valsts un pašvaldību līmenī var pastāvēt dažādi skatījumi, atšķirīgas vajadzības un daudz interešu kopu. Taču mums visiem virs galvas ir tikai vienas debesis, un tās ir Latvijas debesis. Pašvaldību deputātu uzdevums ir prast lokālās vajadzības salāgot ar valsts prioritātēm, jo, zaudējot valsti, arī viss cits kļūst mazsvarīgs”.

Saeimas priekšsēdētāja atgādināja, ka valsts drošība ir valstij būtisks jautājums, kas skar arī pašvaldības. “Drošības stiprināšanā vistiešākajā veidā piedalās ikviens novads un pašvaldība. Mūsu bruņotie spēki kopā ar sabiedrotajiem attīsta savas spējas, lai vajadzības gadījumā aizstāvētu visu Latviju. Mēs to saprotam, un tas ir labs piemērs tam, ka valstij ir savi svarīgi uzdevumi, kuros savu artavu dod ikviens,” uzsvēra I.Mūrniece, vēršot uzmanību, ka tāpat ir ar veselības aizsardzības un izglītības jautājumiem.

I.Mūrniece pateicās līdzšinējam LPS vadītājam Andrim Jaunsleinam, kurš šos pienākumus veicis vairāk nekā 20 gadus, uzsverot, ka tas ir ārkārtīgi nozīmīgs laikaposms pašvaldību un valsts dzīvē kopumā. “Šajos gados mūsu pašvaldības ir veidojušās, attīstījušās, mainījušās, piedzīvojušas gan uzplaukumu, gan smagākus brīžus. Bet vienmēr pašvaldību intereses ir atradušās valsts dienas kārtības augšgalā. Pašvaldību balss ir bijusi spēcīga, visur dzirdama, un ar pašvaldību viedokli rēķinājusies gan izpildvara, gan likumdevējs,” akcentēja Saeimas priekšsēdētāja.

Uzrunā I.Mūrniece uzsvēra, ka pašvaldības ir kā dažāda izmēra puzles gabaliņi, kas pa vienam vien veido mūsu vislielāko dārgumu – mūsu Latviju. “Tikai mēs visi kopā veidojam šo attēlu pilnīgu. Un kopā mēs to varam padarīt arvien gaišāku un košāku!”

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt