Saeimas priekšsēdētāja atklās Eiropas Latviešu kongresu

(27.07.2017.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 28.jūlijā, piedalīsies Eiropas Latviešu kongresa atklāšanā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. 

Kongresu rīko Eiropas Latviešu apvienība sadarbībā ar Pasaules Brīvo latviešu apvienību un partneriem Latvijā. Kā uzsver kongresa rīkotāji, tas ieies vēsturē kā pirmais ārzemēs mītošo Latvijas cilvēku pārstāvības un sadarbības forums ar mērķi Latvijas valsts simtgades ieskaņās apliecināt un stiprināt mūsu kopības sajūtu, pilsonisko apziņu un atgriezenisko saikni ar Latviju.

Kongress notiks no 28. līdz 30.jūlijam. Tā atklāšanā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā plānots diskutēt par jautājumiem, kas saistīti ar latviešu valodu un identitāti, kā arī piederību, skatot to vietējā un globālā kontekstā. Taču kongresa pamatprogramma notiks uz prāmja maršrutā Rīga-Stokholma-Rīga, simboliski vēstot par diasporas ceļiem plašajā pasaulē.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt