Pagarināts pieteikšanās termiņš 8.Jauniešu Saeimas vēlēšanām

(15.03.2018.)

Saeima jau astoto gadu aicina jauniešus piedalīties projektā “Jauniešu Saeima”, kas šogad norisināsies 13.aprīlī. Lai iekļūtu 8.Jauniešu Saeimā, jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem aicināti līdz 27.martam pieteikt savu ideju virtuālajās vēlēšanās interneta vietnē – vēlēšanu platformā - www.jauniesusaeima.lv.

Pieteikties dalībai Jauniešu Saeimā, kā arī balsot par jauniešu piedāvātajām idejām var portālu Draugiem.lv un Facebook.com lietotāji līdz 27.martam.

Katrs jaunietis kandidē atsevišķi, un programmas vietā ir viena viņam svarīga ideja. Šī gada Jauniešu Saeimas centrālā tēma, par kuru jaunieši aicināti pieteikt savas idejas, ir Latvijas nākotnes veidošana. Tāpat kandidāti var iesniegt priekšlikumu vienam no četriem deklarāciju projektiem: par latviskās identitātes stiprināšanu Latvijā un pasaulē, jauniešu kritiskās domāšanas veicināšanu mediju vidē, vispusīgu jauniešu izglītību vai jauniešu iesaisti valsts attīstīšanā. 

Jauniešu Saeimas deputātus ievēlē publiskā balsojumā, un projektā pārstāvēti visi Latvijas reģioni proporcionāli to iedzīvotāju skaitam. Deputātu mandātu sadalījums nosakāms, ņemot vērā 12.Saeimas vēlēšanu rezultātus. Jauniešu Saeimā iekļūs 32 kandidāti ar lielāko saņemto balsu skaitu no Rīgas vēlēšanu apgabala, 26 – no Vidzemes, 15 – no Latgales, 14 – no Zemgales un 13 – no Kurzemes vēlēšanu apgabala.

Jauniešu Saeimā ievēlētie 100 jaunieši, par kuru idejām būs saņemts lielākais balsu skaits, 13.aprīlī pulcēsies Saeimas namā, lai iepazītu likumdevēja darba specifiku un no parlamenta tribīnes uzrunātu vienaudžus par sabiedrībā aktuālām tēmām. Jauniešu Saeima ir pietuvināta parlamenta reālajam darbam - likumu izstrādes un pieņemšanas procesam komisijās un Saeimas sēdēs.

Sekot projekta aktivitātēm var arī sociālajos tīklos:

Videoaicinājums kandidēt uz 8.Jauniešu Saeimu: https://www.youtube.com/watch?v=zWfAFPsCwy8

Informācija par projektu: www.jauniesusaeima.lv

8.Jauniešu Saeimas plakāts: https://www.saeima.lv/jaun_saeima/JS_plakats_2018_V2.pdf

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt