I.Mūrniece ASV Kongresa Ārlietu komitejas priekšsēdētājam: Baltijas aizsardzībai izšķirošs ir ASV atbalsts

(10.08.2017.)

Baltijas valstu aizsardzībai izšķirošs ir Amerikas Savienoto Valstu (ASV) atbalsts, tostarp militārā klātbūtne. Ļoti būtiska ir arī cieša sadarbība ar ASV hibrīdā apdraudējuma novēršanā, ceturtdien, 10.augustā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, parlamentā tiekoties ar ASV Kongresa Pārstāvju palātas Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Edu Roisu (Ed Royce).

„Esam gandarīti par Latvijas un ASV intensīvo politisko dialogu, tostarp parlamentu līmenī. Mēs Saeimā vienmēr priecājamies uzņemt ASV senatorus un kongresmeņus,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece pateicās par ASV militāro spēku nepārtrauktu rotējošo klātbūtni Baltijas valstīs, ko svarīgi saglabāt arī turpmāk. Saeimas priekšsēdētāja akcentēja arī Latvijas apņemšanos 2018.gadā aizsardzības finansējumu palielināt līdz diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta.

I.Mūrniece un E.Roiss bija vienisprātis par stratēģiskās komunikācijas lomu cīņā pret Kremļa informatīvo karu. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra ieguldījumu drošības stiprināšanā.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka ir jādara viss, lai stiprinātu transatlantisko saiti. I.Mūrniece un E.Roiss pauda atbalstu transatlantiskajai tirdzniecībai un sadarbībai enerģētikas jomā, no kuras ieguvēji būtu cilvēki okeāna abās pusēs.

Saeimas priekšsēdētāja ar ASV kongresmeni pārrunāja drošības situāciju reģionā, kā arī konfliktu Ukrainā. Sankcijas pret Krieviju jāturpina, kamēr netiks pilnībā izpildītas Minskas vienošanās.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157684721820851
Video: https://www.youtube.com/watch?v=pHXbPDf1Gfk
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde