Ināra Mūrniece: cilvēktiesību aizsardzība ir Saeimas ikdienas darba kārtībā

(13.12.2017.)

Cilvēktiesību aizsardzībai tiesiskā un demokrātiskā valstī ir ļoti būtiska loma. To garantē Latvijas Republikas Satversme. Cilvēktiesību aizsardzības jautājums ir Saeimas ikdienas darba kārtībā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 13.decembrī, uzrunājot klātesošos tiesībsarga ikgadējās cilvēktiesību un labas pārvaldības konferences atklāšanas pasākumā.

Tiesībsarga institūts Latvijā darbojas 10 gadus, taču faktiski Latvijas cilvēktiesību aizsardzības tradīcijas ir ilgākas, jo pirms vairāk nekā 20 gadiem Latvijā tika izveidots Valsts cilvēktiesību birojs un tajā pašā laikā Latvijā darbu sāka Satversmes tiesa, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Tiesībsarga un viņa biroja pārstāvju klātbūtne Saeimas komisiju darbā kļuvusi pašsaprotama, proti, tiesībsargs un Saeima ne vien sadarbojas, bet gan strādā kopā, sacīja I.Mūrniece, akcentējot, ka tas ir stiprinājis likumu kvalitāti. Savukārt tiesībsarga ikgadējais ziņojums Saeimai par paveikto ļauj parlamenta deputātiem būt informētiem par cilvēktiesību aizsardzības veiksmēm un neveiksmēm, teica Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece pateicās tiesībsargam Jurim Jansonam, kurš ne tikai nodrošina biroja pārstāvju sadarbību ar Saeimu, bet arī pats aktīvi iniciē un iesaistās sabiedrībai svarīgu un sāpīgu jautājumu risināšanā. Uzsverot, ka bērnu tiesību aizsardzības jautājumi ir vissvarīgākie, Saeimas priekšsēdētāja aicināja tiesībsargu tikpat aktīvi pievērst tiem uzmanību arī turpmāk.

Saeimas priekšsēdētāja, tiesībsarga biroju sveicot 10 gadu jubilejā, biroja darbiniekiem vēlēja degsmi, neatlaidību un Latvijas mīlestību.

Šogad tiesībsarga konference, kura norisināsies 14. un 15.decembrī, būs veltīta cilvēktiesību aizsardzības mehānismu nozīmei un mijiedarbībai ar citiem varas elementiem.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157690952314525 
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā