Ināra Mūrniece pateicas Ungārijas vēstniecei par ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā

(01.08.2017.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 1.augustā, tiekoties ar Ungārijas vēstnieci Latvijā Adrienu Milleri (Adrien Müller), pateicās vēstniecei par personīgo ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā. Vēstnieces aktīvais darbs sekmējis vēl ciešāku Latvijas un Ungārijas sadarbību politikā, aizsardzībā, ekonomikā un kultūrā.

Saeimas priekšsēdētāja un vēstniece pauda gandarījumu par Latvijas un Ungārijas aktīvo politisko dialogu, tostarp parlamentārā līmenī. I.Mūrniece atzīmēja savu jūnijā notikušo vizīti Ungārijā.

I.Mūrniece uzsvēra Ungārijas ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā. Latvija augstu vērtē Ungārijas lēmumu arī turpmāk piedalīties Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanā.

Atzīmējot vēstnieces īpaši aktīvo darbu kultūras jomā, Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par iedibināto tradīciju svinēt Ungārijas dienas Latvijā.

A.Millere Latvijā rezidēja kopš 2014.gada, un karjeru Ungārijas Ārlietu ministrijā uzsāka 1998.gadā, strādājot ar Eiropas Savienības jautājumiem.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157684346243564
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Kt7K03oE8v0
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas/2

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā