Inese Lībiņa-Egnere ar Ganas vēstnieci pārrunā ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējas

(17.04.2018.)
VideoGalerija

Latvija ir ieinteresēta turpināt aktīvu politisko dialogu ar Ganu, kā arī paplašināt abu valstu ekonomisko sadarbību, tostarp preču un pakalpojumu tirdzniecībā, otrdien, 17.aprīlī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, tiekoties ar jauno Ganas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Džīnu Amu Bleju (Gina Ama Blay).

Esam ieinteresēti arī turpmāk sekmēt aktīvu politisko dialogu ar Ganu, sacīja I.Lībiņa-Egnere, informējot par Saeimā izveidoto deputātu grupu “Eiropas parlamentārieši Āfrikai”.  Saeimas priekšsēdētājas biedre apliecināja Latvijas vēlmi vizītē uzņemt Ganas ārlietu ministri, un pauda cerību, ka ministri varētu pavadīt uzņēmēju delegācija, lai tuvāk iepazītu biznesa sadarbības iespējas mūsu valstī. Līdzīgā vizītē pirms gada uz Ganu devās Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs, kuru pavadīja informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, kokapstrādes un lauksaimniecības jomā strādājošie Latvijas uzņēmēji.

Gana ir viena no lielākajām Latvijas tirdzniecības partnerēm Rietumāfrikā, taču pastāv vēl neizmantots sadarbības potenciāls. Latvija ir ieinteresēta attīstīt sadarbību arī transporta un loģistikas jomā, kā arī augstākajā izglītībā. Latvijas augstskolas piedāvā kvalitatīvas studiju programmas angļu valodā, kas atzītas starptautiski, piemēram, medicīnā, zobārstniecībā, ķīmijā un informācijas tehnoloģijās, akcentēja I.Lībiņa-Egnere.

Dž.A.Bleja apliecināja Ganas vēlmi attīstīt ciešākus kontaktus izglītībā, atzinīgi vērtējot studiju iespējas Latvijā. Šobrīd Latvijas augstākās izglītības iestādēs studē seši jaunieši no Ganas. Tāpat vēstniece sacīja, ka Gana labprāt īstenotu studentu, kā arī kultūras apmaiņas programmas.

I.Lībiņa-Egnere ar vēstnieci pārrunāja arī aktualitātes abās valstīs, kā arī Ganas sadarbību ar Eiropas Savienību.

Dž.A.Bleja kopš 2017.gada rezidē Vācijā, iepriekš darbojusies plašsaziņas līdzekļu un sabiedrisko attiecību jomā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157692609268612
Video: https://www.youtube.com/watch?v=zIzwlh7XNG4
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā