Jaunieši aicināti kandidēt 8.Jauniešu Saeimas vēlēšanās

(23.02.2018.)

Saeima jau astoto gadu aicina jauniešus piedalīties projektā “Jauniešu Saeima”, kas šogad norisināsies 13.aprīlī. Jauniešu Saeimas vēlēšanas atklātas izstādē “Skola 2018” piektdien, 23.februārī.

“Šogad mēs atzīmējam Latvijas valsts simtgadi. Jūs – Latvijas jaunieši – būsit tie, kas veidos Latvijas politiku jau nākamajā simtgadē. Tādēļ aicinu jūs pieteikties 8.Jauniešu Saeimai, lai iemācītos darboties Latvijas valsts un tās cilvēku interesēs,” pauž Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Lai iekļūtu 8.Jauniešu Saeimā, jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem aicināti no šī gada 23.februāra līdz 18.martam pieteikt savu ideju virtuālajās vēlēšanās interneta vietnē – vēlēšanu platformā - www.jauniesusaeima.lv.

Pieteikties dalībai Jauniešu Saeimā, kā arī balsot par jauniešu piedāvātajām idejām var portālu Draugiem.lv un Facebook.com lietotāji. Balsot par kandidātu idejām var no 2. līdz 25.martam.

Jauniešu Saeimas deputātus ievēlē publiskā balsojumā, un projektā pārstāvēti visi Latvijas reģioni proporcionāli to iedzīvotāju skaitam. Katrs jaunietis kandidē atsevišķi, un programmas vietā ir viena viņam svarīga ideja.

Šī gada Jauniešu Saeimas centrālā tēma, par kuru jaunieši aicināti pieteikt savas idejas, ir Latvijas nākotnes veidošana. Tāpat kandidāti var iesniegt priekšlikumu vienam no četriem deklarāciju projektiem: par latviskās identitātes stiprināšanu Latvijā un pasaulē, jauniešu kritiskās domāšanas veicināšanu mediju vidē, vispusīgu jauniešu izglītību vai jauniešu iesaisti valsts attīstīšanā.

Jauniešu Saeimā ievēlētie 100 jaunieši, par kuru idejām būs saņemts lielākais balsu skaits, 13.aprīlī pulcēsies Saeimas namā, lai iepazītu likumdevēja darba specifiku un no parlamenta tribīnes uzrunātu vienaudžus par sabiedrībā aktuālām tēmām. Darbība Jauniešu Saeimā ir pietuvināta reālajam Saeimas darbam - likumu izstrādes un pieņemšanas procesam parlamenta komisijās un Saeimas sēdēs.

No 23. līdz 25.februārim vairāk par projektu iespējams uzzināt arī izstādē “Skola 2018”, kur projekta “Jauniešu Saeima” stendā var satikt projekta vēstnešus – bijušos 7.Jauniešu Saeimas Prezidija locekļus.

Sekot projekta aktivitātēm var arī sociālajos tīklos www.twitter.com/JauniesuSaeima, www.draugiem.lv/jauniesusaeima, www.facebook.com/projektsjauniesusaeima, www.youtube.com/JauniesuSaeima un www.flickr.com/jauniesusaeima.

 

Videoaicinājums kandidēt uz 8.Jauniešu Saeimu: https://www.youtube.com/watch?v=zWfAFPsCwy8
Informācija par projektu: www.jauniesusaeima.lv
8.Jauniešu Saeimas plakāts: https://www.saeima.lv/jaun_saeima/JS_plakats_2018.pdf

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem