Saeimā prezentē grāmatas ar iedzīvotāju stāstiem un vēlējumiem Latvijai simtgadē

(22.02.2018.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 22.februārī, parlamentā atklāja Latvijas Tautas saimes grāmatu prezentācijas pasākumu, veicot ierakstu visās piecās grāmatās un tādējādi godinot katru Latvijas novadu valsts simtgadē.

I.Mūrniece aicināja ikvienu iesaistīties un kļūt par grāmatas autoru, ierakstot savu vēstījumu, pārdomas vai veltījumu Latvijai simtajā jubilejā, lai šī labās domas un pozitīvā enerģija, kas ierakstīta grāmatās, veidotu Latviju ne tikai simtgadē, bet arī gadiem uz priekšu.

Saeimas priekšsēdētāja katrā no Latvijas Tautas saimes grāmatas sējumiem ierakstīja vienu no Anitas Kārkliņas dzejoļa „Dvēseles dziesma” pantiem.

I.Mūrniece pateicās biedrībai “Rīgas aktīvo senioru alianse” (RASA) par iniciatīvu, rosinot Saeimā prezentēt Latvijas Tautas saimes grāmatas.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs grāmatās var paust savu stāstu, veltījumu, pārdomas vai attīstības ideju Latvijas valstij jubilejā. Atsaucoties aicinājumam būt aktīviem un atrast ideju, kā šogad atzīmēt šos mūsu valstij nozīmīgos svētkus, biedrība RASA ir piedāvājusi veidot īpašu Latvijas Tautas saimes grāmatu, tā aktivizējot senioru sabiedrību un katru līdzcilvēku Latvijā un ārvalstu diasporā. Biedrība kopumā izveidojusi piecus grāmatas sējumus, veltot tos katram vēsturiskajam novadam un galvaspilsētai - Kurzemei, Zemgalei, Vidzemei, Latgalei un Rīgai.

Latvijas Tautas saimes grāmatas parlamentā atradīsies līdz 1.martam, un tajās ikviens Saeimas deputāts, darbinieks, kā arī parlamenta viesis aicināts ierakstīt savu vēstījumu.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157692956375774
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt