Marija Golubeva Austrālijas vēstniekam: mūs vieno savstarpējie cilvēku kontakti un kopīgās vērtības

(15.11.2019.)
VideoGalerija

Saeimas sekretāra biedre Marija Golubeva piektdien, 15.novembrī, iepazīšanās vizītē parlamentā tiekoties ar Austrālijas Savienības ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Bernardu Džozefu Filipu (Bernard Joseph Philip), uzsvēra, ka mūsu attiecību pamatā ir ciešie savstarpējie cilvēku kontakti un kopīgās vērtības, uz ko jābalsta mūsu mērķi.

Vēstnieks piekrita, ka Latvijas diasporas ieguldījums Austrālijā ir nozīmīgs, īpaši izceļot latviešu pieredzes pienesumu kopīgajā Austrālijas kultūrā, kā arī apliecināja vēlmi savstarpējos kontaktus padziļināt.

Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Austrālijas sadarbību veicina Eiropas Savienības (ES) un Austrālijas savstarpējo attiecību padziļināšana.

M.Golubeva apliecināja, ka Latvija ar izpratni seko notikumiem, kas saistīti ar izmaiņām Austrālijas klimatā, uzsverot, ka šīs pārmaiņas skar mūs visus.

Vēstnieks pauda atzinīgu vērtējumu Latvijas atbalstam sarunās par visaptverošu brīvās tirdzniecības līgumu starp ES un Austrāliju. Puses bija vienisprātis, ka sarunas par šo līgumu ir jānoslēdz iespējami drīz.

M.Golubeva aicināja izvērtēt mūsu sadarbības iespējas, izmantojot Latvijas pieredzi attīstības sadarbības jomā. Vēstnieks apliecināja, ka Latvija ar uzkrāto demokrātiskās pārejas un cilvēktiesību pieredzi varētu būt labs partneris kopīgu projektu īstenošanā.

Saeimas sekretāra biedre akcentēja Latvijas ieinteresētību stiprināt valstu politisko dialogu, it īpaši augstākajā līmenī. Vēstnieks pauda cerību, ka Latvija tuvākajā laikā atvērs savu vēstniecību Austrālijā, kas būs nozīmīga pārstāvniecība ne tikai Austrālijā, bet arī reģionā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711789257722
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā