Saeimā notiks seminārs “Balsstiesības no 16”

(01.11.2019.)

Saeimā pirmdien, 4.novembrī, norisināsies darba seminārs “Balsstiesības no 16”, kurā plānots diskutēt par iespēju vietējo pašvaldību vēlēšanās balsstiesības piešķirt jauniešiem no 16 gadu vecuma. 

Seminārā plānots runāt par esošo situāciju un nepieciešamajiem uzlabojumiem pilsoniskās izglītības jomā, kā arī kritiskās domāšanas nozīmi pilsoniski atbildīgas izvēles veikšanā. Plānots arī iepazīties ar citu valstu pieredzi, tostarp ieguvumiem un riskiem, samazinot vecumu, no kura var vēlēt.    

Semināru atklās Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja Inga Goldberga, bet diskusijas vadīs Latvijas Platformas attīstības sadarbībai vadītāja Inese Vaivare. 

Darba semināru organizē Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, un tajā piedalīsies Saeimas deputāti, jomas eksperti, nevalstiskā sektora un jauniešu organizāciju pārstāvji. 

Seminārs “Balsstiesības no 16” pirmdien, 4.novembrī, norisināsies Saeimas Baltiešu zālē Jēkaba ielā 6/8, un tas sāksies pulksten 12.00. 

Semināra programma 

Mediju ievērībai:
Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, pasākuma atspoguļošanai lūdzam pieteikties, rakstot e-pastu prese@saeima.lv vai zvanot uz tālruni 67087244.

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt