Publisko izdevumu komisija: iespējams, par konsultantu Rīgas domē nodarbināta par korupciju notiesāta persona

(25.10.2019.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijā, izvērtējot Rīgas domes sniegto informāciju par konsultāciju pakalpojumu sniedzējiem, cita starpā konstatēts, ka starp algotajiem konsultantiem varētu būt persona, kura savulaik, strādājot Rīgas domes struktūrās, apsūdzēta par korupciju un izcietusi sodu apcietinājumā, informēja komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens.

Ņemot vērā iepriekš minēto informāciju, Publisko izdevumu komisija aicinājusi Valsts ieņēmumu dienestu pārbaudīt atsevišķu Rīgas pilsētas pašvaldības amatpersonu deklarācijās uzrādītās informācijas pareizību.

“Nav pareizi, ka Rīgas domes, iespējams, bijusī amatpersona pēc soda izciešanas apcietinājumā tikusi pieņemta darbā par konsultantu. Tāpēc apsverama iespēja vērsties arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā ar lūgumu izvērtēt šo gadījumu,” norādījis Kaspars Ģirģens, akcentējot, ka komisijas rīcībā esot informācija, kas liecina par konsultanta nodarbināšanu laika posmā no 2016. līdz 2018.gadam, minētā persona esot pildījusi eksperta, konsultanta pienākumus.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija aprīlī uzdeva Rīgas domei iesniegt komisijai informāciju par konsultantu pakalpojumu sniedzējiem un to izmaksām pašvaldībā, tās kapitālsabiedrībās un to dibinātajos meitas uzņēmumos. Šobrīd komisija apkopo un analizē informāciju un lems par tālākajām darbībām, norādīja komisijas priekšsēdētājs.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt