Saeima galīgajā lasījumā lems par depozīta sistēmas ieviešanu

(23.10.2019.)

Saeima ceturtdien, 24.oktobrī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Iepakojuma likumā, kas paredz ieviest normatīvo regulējumu dzērienu iepakojumu depozīta sistēmas darbībai.

Rīt galīgajā lasījumā plānots skatīt grozījumus Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā, kas paredz par diviem gadiem pagarināt jaunās kadastrālo vērtību bāzes ieviešanu, pārceļot iepriekš paredzēto ieviešanas termiņu no 2020. uz 2022.gadu.

Otrajā lasījumā deputāti spriedīs par grozījumiem Valsts civildienesta likumā, kas nosaka atvieglotu kārtību, kādā ikviens diasporas pārstāvis atbilstoši savām spējām, izglītībai un kvalifikācijai var kļūt par civildienesta ierēdni Latvijā.

Saeima otrajā lasījumā lems arī par likumprojektu, kura mērķis ir pilnveidot vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķināšanas kārtību.

Savukārt pirmajā lasījumā deputāti skatīs grozījumus Starptautiskās palīdzības likumā, kuru mērķis ir pilnveidot sistēmu civilo ekspertu nosūtīšanai starptautiskajās misijās un operācijās, kā arī uzlabot attīstības sadarbības plānošanas un īstenošanas ietvaru.

Saeima pirmajā lasījumā lems arī par likumprojektu, kas izstrādāts, lai apstiprinātu Latvijas un Lietuvas valdību līgumu par Latvijas-Lietuvas valsts robežas uzturēšanu un pilnvaroto robežas pārstāvju darbību.

Rīt deputātiem būs jālemj, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, kas paredz 21.novembri noteikt par traģēdijās bojā gājušo piemiņas dienu, kā arī likuma grozījumus, ar kuriem iecerēts atteikties no nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu kavējumu piedziņas par iedzīvotāja vienīgo mājokli. Tāpat plānots izskatīšanai komisijās nodot Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma projektu.  

Tāpat sēdes darba kārtībā iekļauts lēmuma projekts par 2019.gada un 2020.gada finanšu pārskata revīziju Latvijas Republikas Valsts kontrolē.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija sēdes darba kārtībā lūgusi iekļaut lēmuma projektu par Santas Purgailes iecelšanu par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāju. Savukārt Publisko izdevumu un revīzijas komisija lūgusi papildināt darba kārtību ar lēmuma projektu par Latvijas Republikas 2018.gada pārskata par valsts budžeta izpildi un par pašvaldību budžetiem apstiprināšanu.

Saeimas 24.oktobra sēdes darba kārtībā ir 36 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā