Budžeta komisija lems par Santas Purgailes kandidatūru FKTK priekšsēdētāja amatam

(21.10.2019.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija uz sēdi otrdien, 22.oktobrī, aicinājusi Santu Purgaili, kura pretendē uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja amatu. Deputāti plāno sagatavot attiecīgu lēmuma projektu izskatīšanai Saeimas sēdē. 

S.Purgaile guvusi augstāko vērtējumu Ministru kabineta rīkotajā atklātajā konkursā uz FKTK priekšsēdētāja amatu. 

Jauns FKTK vadītājs nepieciešams, jo Saeima šī gada jūlijā no amata pēc paša vēlēšanās atbrīvoja līdzšinējo komisijas priekšsēdētāju Pēteru Putniņu. Savukārt, lai nodrošinātu FKTK darbības nepārtrauktību līdz brīdim, kad Saeima būs apstiprinājusi komisijas priekšsēdētāju, Saeima FKTK priekšsēdētāja amatā uz laiku iecēla Kristīni Černaju-Mežmali. 

FKTK priekšsēdētāja amata pretendente S.Purgaile iepriekš strādājusi AS “Citadele Banka”, AS “SEB Banka”, kā arī bijusi Latvijas Finanšu asociācijas Kreditēšanas komitejas līdzpriekšsēdētāja. S.Purgailei ir maģistra grāds starptautiskajā ekonomikā un uzņēmējdarbībā. 

Saskaņā ar šī gada jūnijā Saeimā pieņemtajiem Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma grozījumiem FKTK priekšsēdētāja amata pretendentu atklātā konkursā izraugās Ministru kabinets un priekšsēdētāju amatā uz pieciem gadiem pēc Ministru kabineta ieteikuma apstiprina Saeima. 

Rītdien Budžeta komisijas sēdē, kas sāksies pulksten 10.45 un notiks 207.telpā Jēkaba ielā 6/8, aicināti piedalīties arī finanšu ministrs Jānis Reirs, Valsts kancelejas un Ministru prezidenta biroja pārstāvji.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde