Inese Lībiņa-Egnere: lemjot par kārtību, kādā lietas nodod citai tiesai, nepieciešama tiesiskā noteiktība

(15.10.2019.)

Tieslietu ministrijai ir jāpieņem izšķirošs lēmums un jāievēro tiesiskās noteiktības princips, lemjot, vai pagarināt Civilprocesā ietvertā panta, kas nosaka kārtību, kādā notiek tiesvedībā pieņemtās lietas nodošana citai tiesai, darbības termiņu vai jārod cits risinājums. To uzsvēra Saeimas Juridiskās komisijas Tiesu politikas apakškomisijas priekšsēdētāja Inese Lībiņa-Egnere otrdien, 15.oktobrī, apakškomisijas izbraukuma sēdē Rīgas apgabaltiesā.

Klātesošie pauda viedokli, ka problēma ir nevis konkrētā norma, bet pārāk bieža tās piemērošana, tāpēc šis jautājums ir jāskata plašāk, tostarp risinot jautājumus par tiesu atšķirīgo noslodzi.

Apakškomisijas deputāti aicināja iesniegt konkrētus priekšlikumus, lai varētu turpināt spriest par nepieciešamajām likuma izmaiņām. Tāpat deputāti aicināja izvērtēt un ņemt vērā sēdē izskanējušos atšķirīgos apgabaltiesas tiesnešu viedokļus par to, kā regulējumu uzlabot.

Tieslietu ministrijas pārstāvji atzīmēja, ka ir aptaujājuši apgabaltiesu pārstāvjus un turpina darbu pie regulējuma izvērtēšanas.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde