Ināra Mūrniece tiekas ar jauno Svētā Krēsla nunciju Latvijā

(15.10.2019.)
VideoGalerija

Latvija pateicas Svētajam Krēslam par nerimstošu atbalstu. Šajā laikā mums ir svarīgi runāt par vērtībām sabiedrībā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 15.oktobrī, tiekoties ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijā arhibīskapu Petaru Rajiču (Petar Rajič), kas parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka Latvijai īpaši nozīmīga bijusi Viņa Svētības pāvesta Franciska vizīte mūsu valsts 100.jubilejas gadā, kā arī tās laikā stingri paustais vēstījums par vērtību, tradīciju un neatkarības lielo nozīmi un saglabāšanu. I.Mūrniece pauda pateicību par Svētā Krēsla ilglaicīgo atbalstu Latvijas neatkarībai, kas izpaudies arī, neatzīstot Baltijas valstu okupāciju.

I.Mūrniece izcēla bīskapa Jāzepa Rancāna lomu mūsu valsts nepārtrauktības pamatprincipa uzturēšanā. J.Rancāns bija visu četru pirmskara Latvijas Saeimu deputāts, tostarp 4.Saeimas priekšsēdētāja biedrs, un vēlāk, atrodoties trimdā, viņš bija Saeimas priekšsēdētāja un Valsts prezidenta vietas izpildītājs. Godinot J.Rancāna piemiņu un ieguldījumu Latvijas valstiskuma stiprināšanā, pērn ar viņa portretu papildināja Saeimas priekšsēdētāju portretu galeriju.

Puses atzinīgi vērtēja veiksmīgo valsts sadarbību ar Romas Katoļu baznīcu, vienlaikus izceļot spēcīgās ekumenisma tradīcijas Latvijā. Svētā Krēsla apustuliskais nuncijs akcentēja arī izglītības nozīmību, uzsverot atbalstu skolām, kas saistītas ar Romas Katolisko baznīcu.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711345566266
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Piektdien, 29.martā