Ināra Mūrniece ar Ķīnas vēstnieku pārrunā abu valstu sadarbību

(25.09.2019.)
VideoGalerija

Latviju un Ķīnu saista regulārs politiskais dialogs. Esam ieinteresēti attīstīt aktīvu parlamentāro diplomātiju arī turpmāk, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, trešdien, 25.septembrī, tiekoties ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Lianu Dzjaņcjuaņu (Liang Jianquan), kurš parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tiekoties ar vēstnieku, Saeimas priekšsēdētāja apsveica Ķīnas Tautas Republiku 70.gadadienā, ko tā atzīmēs 1.oktobrī. Sarunā I.Mūrniece izcēla Visķīnas Tautas Kongresa deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu delegācijas vizīti Latvijā šajā nedēļā, kuras laikā tika pārrunātas abu valstu parlamentu turpmākās sadarbības iespējas. I.Mūrniece atzinīgi novērtēja arī Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu spīkeru vizīti Ķīnā 2018.gada janvārī.

I.Mūrniece uzsvēra, ka Latvijas un Ķīnas sadarbība notiek gan divpusēji, gan Eiropas Savienības (ES) un Ķīnas stratēģiskā dialoga ietvaros. Tāpat Latvija aktīvi piedalās Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas (17+1) sadarbībā un “Joslas un ceļa iniciatīvā”, kas sniedz ieguldījumu mūsu divpusējā un ES un Ķīnas sadarbībā.

Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks bija vienisprātis par sadarbības potenciālu tūrisma jomā, kas veicina kontaktus starp Latvijas un Ķīnas iedzīvotājiem un savstarpējo sapratni. Šobrīd notiek gatavošanās 17+1 Augsta līmeņa tūrisma konferencei šā gada oktobrī Rīgā. Tāpat puses pārrunāja sadarbību transporta un loģistikas, inovāciju, izglītības un kultūras jomās.

Šajā mēnesī paiet arī 28 gadi, kopš nodibinātas diplomātiskās attiecības starp Latvijas Republiku un Ķīnas Tautas Republiku 1991.gada 12.septembrī.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711057889173
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā