Ināra Mūrniece Čehijas vēstniekam pateicas par personīgo ieguldījumu sadarbības stiprināšanā

(23.09.2019.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 23.septembrī, tikās ar Čehijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Miroslavu Koseku (Miroslavu Koseku), kurš bija ieradies atvadu vizītē. Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniekam par viņa personīgo ieguldījumu Latvijas un Čehijas sadarbības stiprināšanā, jo īpaši drošības un aizsardzības jomā.

Latvijai un Čehijai ir izcilas savstarpējās attiecības. Mūs vieno Eiropas demokrātisko pārmaiņu vēsture. Šogad mēs kopā atzīmējam divu būtisku vēstures stūrakmeņu - Baltijas ceļa un Samta revolūcijas 30.gadadienu, uzsvēra I.Mūrniece.

Mēs atzinīgi vērtējam Čehijas parlamenta atbalstu dalībai NATO paplašinātajā klātbūtnē Baltijas reģionā un Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijās. Čehijas karavīru iesaiste NATO kaujas grupā Latvijā ir nozīmīgs Jūsu solidaritātes apliecinājums, tā Saeimas priekšsēdētāja.

Puses izcēla ciešo parlamentāro dialogu starp abu valstu parlamentārajām komisijām par ārlietu, drošības, aizsardzības un aktuālajiem Eiropas Savienības jautājumiem. Šogad Čehijas parlamentā viesojās Saeimas Ārlietu un Eiropas lietu komisijas. Pagājušajā nedēļā Prāgā vizītē uzturējās Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija. Līdzīgi kā Saeimā arī Čehijas parlamenta apakšpalātā darbojas Čehijas un Latvijas parlamentu sadraudzības grupa.

Puses pārrunāja arī Latvijas un Čehijas ekonomiskās sadarbības perspektīvas un abpusējo ieinteresētību turpināt ciešu sadarbību kultūras jomā.

Čehijas vēstnieks M.Koseks akreditēts Latvijā 2015.gada oktobrī.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711023846226

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt