Saeimā diskutēs par parlamenta lomu Eiropas Cilvēktiesību konvencijas standartu īstenošanā

(06.09.2019.)

Pirmdien, 9.septembrī, Saeimā norisināsies piektā reģionālā Eiropas Padomes parlamentārās asamblejas (EPPA) konference, kas veltīta parlamentu lomai Eiropas Cilvēktiesību konvencijas standartu īstenošanā. Tāpat konferencē diskutēs arī par Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu efektīvu izpildi.

Konferenci atklās EPPA Latvijas delegācijas vadītāja un Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, EPPA prezidente Liliāna Morī Paskjē (Liliane Maury Pasquier), kā arī EPPA Juridisko lietu un cilvēktiesību komitejas priekšsēdētāja un Islandes parlamenta deputāte Tourhildira Sunna Aivarsdoutira (Thorhildur Sunna Ævarsdóttir).

Pirmajā konferences sesijā plānots pārrunāt Eiropas Cilvēktiesību konvencijas piemērošanu dalībvalstu nacionālajā likumdošanā. Tāpat paredzēts diskutēt par Eiropas Cilvēktiesību tiesu un to spriedumu izpildi, kā arī iztirzāt Eiropas Padomes Ministru komitejas nozīmi.

Otrajā konferences sesijā dalībnieki diskutēs par nacionālo parlamentu lomu, īstenojot Eiropas Cilvēktiesību konvencijas noteiktos standartus, kā arī uzraugot Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu piemērošanu. Sesijas laikā plānots arī iepazīstināt ar EPPA projektu par nacionālo parlamentu nozīmi kā cilvēktiesību sargiem Eiropā. 

Konference “Par valstu parlamentu lomu Eiropas Cilvēktiesību konvencijas standartu īstenošanā un Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu efektīvā izpildē” norisināsies pirmdien, 9.septembrī, pulksten 9.30 Baltiešu zālē Jēkaba ielā 6/8.

 

Programma

Informācija medijiem:
Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, pasākumu atspoguļošanai lūdzam pieteikties, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot 67087244.

 Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt