Artuss Kaimiņš: pašvaldību darbība mediju tirgū beidzot ir jāierobežo

(04.09.2019.)
Galerija

Pašvaldību darbība mediju tirgū beidzot ir jāierobežo, īstenojot darbu pie jau iepriekšējā Saeimas sasaukumā uzsāktajām likumdošanas izmaiņām. Pašvaldību izdevumiem ir jābūt tikai informatīviem, un tie nedrīkst saturēt ne politisko propagandu, ne reklāmas. To trešdien, 4.septembrī, pēc Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdes uzsvēra tās priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Deputāti sēdē uzsāka darbu pie grozījumu likumā "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem" izvērtēšanas. Ar likuma izmaiņām, kuras izstrādāt aicinājusi Cilvēktiesību komisija, paredzēts ierobežot publisko tiesību juridisko personu darbību mediju tirgū.

Priekšlikumi paredz, ka publisko tiesību juridiskās personas nevarēs dibināt un izdot preses izdevumus un citus masu informācijas līdzekļus, kā arī reģistrēt interneta vietni kā masu informācijas līdzekli.

Ņemot vērā Latvijas pienākumu nodrošināt preses brīvību, viedokļu paušanas daudzveidību un godīgu konkurenci, nepieciešams ierobežot publisko tiesību juridisko personu darbību mediju tirgū, likumprojekta anotācijā atzīmē tā autori Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Likumprojekta izskatīšanas gaitā komisijas deputāti, atbildīgo ministriju un nozares pārstāvji konstatēja tajā vairākas nepilnības, tostarp aicināja konkretizēt publisko tiesību juridisko personu loku, uz kuru likuma izmaiņas attieksies. Komisija turpinās darbu pie likumprojekta izvērtēšanas 12.septembra sēdē, kad likumprojekts būs atbilstoši papildināts, informēja A.Kaimiņš. 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157710684608451
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde