Latviju vizītē apmeklēs Polijas parlamenta Senāta priekšsēdētājs Staņislavs Karčevskis

(03.09.2019.)

Šonedēļ – 5., 6. un 7.septembrī - vizītē Latvijā uzturēsies Polijas Republikas parlamenta Senāta priekšsēdētājs Staņislavs Karčevskis (Stanislaw Karczewski) un viņa vadītā delegācija.

Piektdien, 6.septembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece tiksies ar Polijas Senāta priekšsēdētāju, lai pārrunātu Latvijas un Polijas turpmākās sadarbības iespējas, kā arī aktuālos drošības politikas un Eiropas Savienības jautājumus.

Piektdienas pēcpusdienā Saeimas priekšsēdētāja un Polijas Senāta priekšsēdētājs kopā apmeklēs Ādažu bāzi un tiksies ar Polijas kontingenta karavīriem, kuri NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas ietvaros pilda dienesta pienākumus Latvijā.

Vizīti Latvijā Polijas Senāta priekšsēdētājs sāks 5.septembrī ar Daugavpils apmeklējumu. S.Karčevskis tiksies ar poļu diasporas pārstāvjiem, viesosies Poļu kultūras centrā un renovētajā J.Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijā, kā arī piedalīsies Daugavpilī dzimušajam Polijas armijas kapteinim Vladislavam Raginim veltītā pieminekļa atklāšanā un ziedu nolikšanas ceremonijā pie Slobodkas krusta un Romas katoļu draudzes kapsētā Laucesā.

Sestdien, 7.septembrī, Polijas Senāta priekšsēdētājs piedalīsies poļu literatūras lasījumos Daugavpils Universitātē.

 

Mediju ievērībai: 

Mediju pārstāvji Ādažu bāzes apmeklējumam aicināti pieteikties līdz 5.septembra pulksten 15.00, rakstot e-pastu uz prese@mod.gov.lv. Pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds, personas kods un pārstāvētais medijs.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā