Ināra Mūrniece atzinīgi novērtē ASV vēstnieces ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā

(10.07.2019.)
Galerija

Jūsu personīgais ieguldījums drošības un aizsardzības spēju stiprināšanā Latvijā un Baltijas reģionā ir ļoti nozīmīgs, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 10.jūlijā, tiekoties ar ASV ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Nensiju Baikofu Petitu (Nancy Bikoff Pettit), kura bija ieradusies atvadu vizītē.

I.Mūrniece atzinīgi novērtēja vēstnieces aktīvo darbu augsta līmeņa politiskā dialoga attīstīšanā starp Latviju un ASV.  Mums ir svarīgi būt regulārā dialogā ar ASV Kongresu, lai sekmētu Latvijas un ASV stratēģisko partnerību un kopīgo izpratni par drošības izaicinājumiem reģionā. ASV senatoru un Kongresa pārstāvju vizītes Latvijā apliecina ASV nemainīgo atbalstu Baltijas valstīm. ASV Pārstāvju palātas un Senāta rezolūcijas, paužot atbalstu transatlantiskajai partnerībai un piešķirot finansējumu drošības un aizsardzības infrastruktūras attīstīšanai Baltijas reģionā, ļauj mums justies drošāk, tā I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka pēdējos gados īpaši intensīva sadarbība attīstās drošības, ekonomikas un finanšu jautājumos. Sarunas laikā puses īsi pievērsās parlamenta dienaskārtības jautājumiem. ASV vēstniece akcentēja, ka Latvijas finanšu jomas sakārtošana ir būtisks nacionālās drošības jautājums.

Atvadoties no vēstnieces, I.Mūrniece izcēla arī ASV vēstnieces ciešo dialogu ar Latvijas sabiedrības pārstāvjiem gan Rīgā, gan regulāri viesojoties Latvijas reģionos.

ASV vēstniece N.B.Petita strādāja Latvijā kopš 2015.gada.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157709552010442
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde