Dagmāra Beitnere-Le Galla Francijas Eiropas lietu valsts ministrei pauž satraukumu par EPPA lēmumu atjaunot Krievijas balsstiesības

(27.06.2019.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla ceturtdien, 27.jūnijā, parlamentā tikās ar Francijas Eiropas lietu valsts ministri Amēliju de Monšalēnu (Amélie de Montchalin), lai paustu satraukumu par Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas (EPPA) lēmumu atjaunot Krievijas balsstiesības šajā organizācijā.

“Latvija ir satraukta par notikumu attīstību. Mēs esam vienoti ar Franciju, lai veidotu drošu Eiropu, kas balstīta kopīgās vērtībās un principos, taču šādiem lēmumiem ir jābūt rūpīgi izsvērtiem un tie ir jāskaidro ne vien diplomātiem, bet arī sabiedrībai, kurai vēl svaigā atmiņā ir traģiskie notikumi no Krievijas īstenotās agresijas, tostarp Latvijā un Ukrainā,” uzsvēra D.Beitnere-Le Galla.

Francijas Eiropas lietu valsts ministre akcentēja, ka lēmums ir būtisks, lai nodrošinātu Krievijas pilsoņiem iespēju vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā, turklāt Eiropas Padomei arī turpmāk jābūt platformai, kur tiešā un atklātā diskusijā aizstāvēt Ukrainas intereses, sekojot Minskas vienošanos izpildei.

Vakar Strasbūrā notiekošās EPPA sesijas laikā tika atjaunotas Krievijas delegācijas balsstiesības EPPA, pret ko stingri iebilda Latvijas delegācija, uzsverot, ka tas ir pretrunā Eiropas Padomes pamatvērtībām un statūtiem. Balsstiesības Krievijas delegācijai savulaik tika apturētas, reaģējot uz Krievijas nelikumīgi īstenoto Krimas aneksiju 2014.gadā. Francija šobrīd ir prezidējošā valsts Eiropas Padomē.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157709275723306
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt