Saeima galīgajā lasījumā lems par tiesībām apstrīdēt balsu skaitīšanas rezultātus Saeimas vēlēšanās

(22.05.2019.)

Ceturtdien, 23.maijā, deputāti galīgajā lasījumā skatīs Saeimas vēlēšanu likuma grozījumus, kas paredz tiesības vēlēšanās pieteiktam kandidātam apstrīdēt balsu skaitīšanas rezultātus. 

Vēl galīgajā lasījumā Saeima skatīs septiņus likumprojektus par nodokļu iemaksas kārtību Vienotajā nodokļu kontā. 

Otrajā lasījumā darba kārtībā ir likuma grozījumi, kas paredz akcīzes nodokļa likmi paaugstināt saldinātajiem bezalkoholiskajiem dzērieniem. 

Tāpat otrajam lasījumam ir sagatavoti likuma grozījumi, kas paredz, ka pieeja valsts noslēpumam un tiesības to izmantot savu amata pienākumu veikšanai ir arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes locekļiem. 

Vēl plānots izskatīt otrajam lasījumam sagatavotos priekšlikumus grozījumiem Autopārvadājumu likumā. Izmaiņas paredz ierobežojumus taksometru pakalpojumu sniegšanai starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objektos. 

Saeimā iesniegti vairāki jauni likumprojekti, kurus plānots nodot izskatīšanai komisijās. To vidū ir ierosinājums atbrīvot no nekustamā īpašuma nodokļa vienīgo mājokli un iniciatīva ierobežot Saeimas vēlēšanās Rīgas apgabalā ievēlamo deputātu skaitu. Tāpat komisijām plānots nodot likuma grozījumus, lai varētu efektīvi piemērot un izpildīt nacionālās un starptautiskās sankcijas. 

Ceturtdienas darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par nodokļu politikas prognozējamību un stabilitāti, lēmuma projekti par kolektīvo iesniegumu “Par pilsētas ielām bez sāls” un kolektīvo iesniegumu “Par solidāru Saeimas deputātu atteikšanos no kompensācijām” tālāko virzību, kā arī lēmuma projekts par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu OIK atbalsta ieviešanas jautājumiem. 

Tāpat plānots izskatīt deputātu pieprasījumu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem par ministra rīcību, apturot pašvaldību aptaujas nolikumu darbību Ikšķiles un Jelgavas novados. 

Vēl darba kārtībā ir Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojums par deputāta Igora Pimenova Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpuma lietu. 

Saeimas 23.maija sēdes darba kārtībā ir iekļauti 37 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī