Muzeju nakts Saeimas namā – izcilā valstsvīra Jāņa Čakstes 160.jubilejas gada zīmē

(17.05.2019.)

Muzeju naktī Saeimas namā 18.maijā no pulksten 19.00 līdz 24.00 ikviens aicināts apmeklēt ekspozīciju “Jānis Čakste – 160”. Tautas padomes prezidenta, Satversmes sapulces prezidenta un pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes 160.jubilejas gadā godināsim izcilo valstsvīru.

Ekspozīcijā Saeimas namā varēs uzzināt par cilvēku, kurš stāvēja pie Latvijas valsts šūpuļa, iestājās par tiesiskumu un iedzīvināja demokrātijas principus. Par piemiņu apmeklētāji varēs saņemt īpašu pastkarti ar mākslinieka Rituma Ivanova gleznoto Jāņa Čakstes portretu, kas rotā Saeimas nama Dzelteno zāli. 

Ekspozīcija tapusi, Latvijas Republikas Saeimai sadarbojoties ar muzeju “Jāņa Čakstes māja”.

Līdzās ekspozīcijai būs iespēja apskatīt arī parlamenta telpas, tostarp grezno Sēžu zāli, kurā ik nedēļu uz sēdi pulcējas Saeimas deputāti.

Ierodoties parlamentā, apmeklētājiem būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (pase vai elektroniskā identifikācijas karte), kā arī jāiziet drošības pārbaude. Ģimenēm ar maziem bērniem ieeja parlamentā tiks nodrošināta bez rindas un uzrādot vienu personu apliecinošu dokumentu uz visiem ģimenes locekļiem. Apmeklētājiem ar kustību traucējumiem ieeja tiks organizēta no Jēkaba ielas puses.

Drošības apsvērumu dēļ Saeimas ēkā nav atļauts ienest bīstamus priekšmetus, kā arī ir aizliegts ierasties alkohola vai apreibinošu vielu ietekmē. Tāpat aicinām ņemt vērā, ka parlamentā nedrīkst ienest liela izmēra somas (lielākas par 55x36 cm) un mājdzīvniekus.

Muzeju nakts ir starptautisks pasākums, kas katru gadu vienlaikus notiek visā Eiropā. Iekļaujoties Latvijas valsts simtgades stāstā, Muzeju nakts tēma šogad ir “Tālavas taurētājs”. Muzeju naktī 18.maijā tiks godā celti visu laikmetu un visu novadu varoņi, kopā izdzīvoti viņu varoņstāsti. Saeimas nams apmeklētājiem durvis vērs jau desmito gadu pēc kārtas.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā