Saeima galīgajā lasījumā lems par kārtību, kādā tiek iegūta un reģistrēta piekrišana audu un orgānu ziedošanai Latvijā

(15.05.2019.)

Ceturtdien, 16.maijā, Saeima galīgajā lasījumā skatīs grozījumus likumā, kas reglamentē miruša cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā. Tie paredz, ka personas savu gribu attiecībā uz sava ķermeņa un orgānu izmantošanu pēc nāves varēs paust, izdarot attiecīgu atzīmi e-veselības sistēmā.

Otrajā lasījumā rītdien plānots lemt par grozījumiem likumā “Par valsts noslēpumu”. Tie paredz, ka pieeja valsts noslēpumam un tiesības to izmantot savu amata pienākumu veikšanai būs arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes locekļiem.

Tāpat Saeima skatīs grozījumus Sabiedrības integrācijas fonda likumā. Ar tiem plānots uzlabot fonda darbību un tā pārraudzību.

Otrajā lasījumā iecerēts lemt arī par grozījumiem Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā. To mērķis ir ieviest lielāku atklātību publisko personu kapitālsabiedrībās, tuvinot šīs prasības biržā kotēto uzņēmumu atklātības prasībā.

Savukārt pirmajā lasījumā darba kārtībā iekļauts likumprojekts, ar kuru plānots ratificēt protokolu par Ziemeļmaķedonijas Republikas pievienošanos Ziemeļatlantijas līgumam, tādējādi kļūstot par pilntiesīgu NATO dalībvalsti. Komisija lūgusi to atzīt par steidzamu.

Tāpat Saeimai būs jālemj, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus Civilprocesa likumā, ar kuriem paredzēts mazināt risku, ka parādnieku dēļ sabiedriskie pakalpojumi tiek liegti citiem dzīvokļu īpašniekiem.

Saeimas 15.maija sēdes darba kārtībā iekļauti 20 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt