Inese Lībiņa-Egnere Brazīlijas vēstniekam pateicas par atbalstu latviešu diasporai

(15.05.2019.)
VideoGalerija

Latviešu kopiena Brazīlijā ir lielākā Latīņamerikā, un vēlamies izteikt pateicību par Nova Odesas un Ižuī pašvaldību sniegto atbalstu latviešu diasporai, trešdien, 15.maijā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, iepazīšanās vizītē tiekoties ar Brazīlijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Nelsonu Antoniu Tabažaru di Oliveiru (Nelson Antonio Tabajara de Oliveira).

Brazīlijas vēstnieks akcentēja latviešu kopienas vēsturisko nozīmi Brazīlijas identitātes veidošanā, izsakot arī pagodinājumu, ka latviešu diaspora kā savu dzīvesvietu ir izvēlējusies Brazīliju. 

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētājas biedre norādīja, ka Brazīlija ir stratēģisks Latvijas sadarbības partneris Latīņamerikā. I.Lībiņa-Egnere ar vēstnieku pārrunāja iespējas attīstīt valstu ekonomisko sadarbību, tostarp aicinot uzņēmējus no Brazīlijas apzināt darbības iespējas Latvijā.

Puses bija vienisprātis arī par sadarbības veicināšanu izglītības, zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju jomā, nodrošinot atbilstošu līgumtiesisko bāzi studentu mobilitātei.

Brazīlijas vēstnieks Nelsons Antoniu Tabažara di Oliveira rezidē Stokholmā, Zviedrijā.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157708591549904

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde