Saeimas deputāti un darbinieki ikgadējā pavasara talkā saposa Jāņa Čakstes dzimtas māju apkārtni

(10.05.2019.)
Galerija

Saeimas deputāti, darbinieki un 9.Jauniešu Saeimas dalībnieki piektdien, 10.maijā, devās uz Jāņa Čakstes dzimtas mājām “Auči”, lai ikgadējā pavasara talkā “Dāvana Latvijai” sakoptu māju apkārtni un labiekārtotu veco parku. Šīgada talka bija veltīta Tautas padomes prezidenta, Satversmes sapulces prezidenta un pirmā Latvijas Valsts prezidenta J.Čakstes 160.jubilejas gadam.

Šogad parlamenta talcinieki sakopa vecā parka teritoriju, tostarp saveda kārtībā parka celiņus, un iestādīja ķiršus. Pirms diviem gadiem talcinieki kopā ar J.Čakstes dzimtas pārstāvjiem muzeja topošās ēkas pamatos ieraka laika kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, bet aizvadītajā gadā saposa un labiekārtoja muzeja “Jāņa Čakstes māja” apkārtni un iestādīja parlamenta dāvātos upeņu krūmus.

Saeimas Prezidijs muzejam “Jāņa Čakstes māja” pasniedza mākslinieka Rituma Ivanova gleznas fotoreprodukciju - Jāņa Čakstes portretu, kas papildinās muzeja ekspozīciju. Glezna rotā Saeimas nama Dzelteno zāli.

Pavasara talka ir ikgadēja Saeimas tradīcija, kas ir simboliska dāvana Latvijai, atzīmējot mūsu valsts neatkarības atjaunošanas gadadienu. Šo tradīciju iedibināja bijušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157678177065317
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt